Ο ΠΑΣΑΠ καταγγέλλει τις μεταγραφές ομάδων που χρωστούν σε αθλητές
Αντίθετος με τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σε αρκετές ομάδες της Volleyleague, εφόσον υπάρχουν τόσα χρέη σε παίκτες, παρουσιάστηκε ο ΠΑΣΑΠ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών της Volleyleague κατηγορεί τις ομάδες που προχώρησαν σε μεταγραφές, τη στιγμή που αδυνατούν να πληρώσουν τους ήδη υπάρχοντες παίκτες και σε πολλές περιπτώσεις... παραπαίουν οικονομικά.
Αντίθετος με τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σε αρκετές ομάδες της Volleyleague, εφόσον υπάρχουν τόσα χρέη σε παίκτες, παρουσιάστηκε ο ΠΑΣΑΠ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών της Volleyleague κατηγορεί τις ομάδες που προχώρησαν σε μεταγραφές, τη στιγμή που αδυνατούν να πληρώσουν τους ήδη υπάρχοντες παίκτες και σε πολλές περιπτώσεις… παραπαίουν οικονομικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ έχει ως εξής:
«Oπως είναι γνωστό χθες 31.1.2011 έληξε η μεταγραφική περίοδος κατά την οποία ομάδες της Α1 πραγματοποίησαν μεταγραφές, παρά το ότι είχαν σωρεία ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς ήδη αγωνιζόμενους αθλητές τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, δεδομένου ότι από την πετοσφαίριση πορίζονται τα προς το ζην.
Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο αυτό, αφενός οι ομάδες αυτές, όποιες κι αν είναι, να επικαλούνται αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υφιστάμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις και αφετέρου να προβαίνουν σε νέες δαπανηρές μεταγραφές.
Εφόσον λοιπόν δεν δύνανται να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις δεν μπορεί παράλληλα να δαπανούν μεγάλα ποσά δημιουργώντας νέες (οικονομικές υποχρεώσεις).
Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε επισημανθεί, από τον ΠΑ.Σ.Α.Π, προς όλους τους αρμοδίους φορείς, η προαναφερόμενη, ακατανόητη και απάδουσα της δεοντολογίας και των χρηστών συναλλακτικών ηθών, πρακτική και είχαν δοθεί ποικίλες διαβεβαιώσεις για τον τερματισμό της, με την συνακόλουθη απαγόρευση της διενέργειας μεταγραφών των σωματείων που έχουν οφειλές στους αθλητές τους.
Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. σεβόμενος την δεοντολογία, που άλλοι προκλητικώς αγνοούν, απέφυγε να σχολιάσει τα προεκτεθέντα διαρκούσης της μεταγραφικής περιόδου.
Ομως η ευπρέπεια, η τήρηση της δεοντολογίας και η πρόσκαιρα ανεκτική συμπεριφορά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκλαμβάνονται ως αδυναμία αντιδράσεως, δεδομένου ότι και η υπομονή έχει τα όριά της. Ορια τα οποία μερικοί έχουν υπερβεί αδιακρίτως.
Ο ΠΑ.ΣΑ.Π. καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός αυτό και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής σε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον επιφυλασσόμενος ρητά των νομίμων δικαιωμάτων του.
Αθήνα 1.2.2011
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΑΠ
Ανδρέας Μ. Γαβαλάς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
- Κυβέρνηση: Οι τρεις καυτοί φάκελοι που θα ανοίξουν μετά τις κάλπες
- Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs
- «Διαίρει και βασίλευε» – Ο Πούτιν, η Ευρώπη και το «δόγμα Τραμπ»



