Στην αμερικανική αγορά λιανικών τραπεζικών πωλήσεων εισέρχεται η κινεζική ICBC
Η κινεζική τράπεζα ICBC υπέγραψε συμφωνία για την είσοδό της στην αγορά λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της Bank of East Asia, αναφέρει η Wall Street Journal.
Η κινεζική τράπεζα ICBC υπέγραψε συμφωνία για την είσοδό της στην αγορά λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της Bank of East Asia, αναφέρει η Wall Street Journal.
Η συμφωνία, η οποία απομένει να εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, θα επιτρέψει στην Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC) να γίνει η πρώτη ελεγχόμενη από την κινεζική κυβέρνηση τράπεζα που εξαγοράζει ένα δίκτυο καταστημάτων στον τομέα των λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, τονίζει η οικονομική εφημερίδα.
Το ύψος της εξαγοράς, που υπογράφηκε στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Kινέζου προέδρου Χου Ζιντάο δεν έχει γίνει γνωστό.
Σύμφωνα όμως με πηγές της εφημερίδας, ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.
Η Bank of East Asia Ltd διατηρεί 13 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια.
Η εξαγορά θα επιτρέψει στους πελάτες της ICBC να αγοράσουν και να πωλήσουν γουάν, όπως μέχρι σήμερα μπορεί να κάνει μόνον η Τράπεζα της Κίνας, η μόνη που διαθέτει σχετική άδεια λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, προσθέτει η εφημερίδα.
Η Κίνα επιδιώκει να διεθνοποιήσει τη χρήση του νομίσματός της, του οποίου η ισοτιμία-την οποία καθορίζει καθημερινά η Κεντρική Τράπεζα-είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή του αμερικανικού δολαρίου.
Αυτήν την εβδομάδα η ICBC λειτούργησε υποκαταστήματά της στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, και μέσα στον Ιανουάριο θα εγκαινιάσει συνολικά πέντε νέα καταστήματά της στην Ευρώπη, διπλασιάζοντας την παρουσία της στην Γηραιά Ήπειρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουνάμι αντιγραφής με ΑΙ στα πανεπιστήμια – Σε κρίση η αξιολόγηση των φοιτητών
- Η αποκάλυψη του Φουρνιέ: Η μεγάλη συνάντηση, η «μεταμόρφωση» και ο Ντόρσεϊ
- Αλλαγές για ενοίκια και πληρωμές από 1η Απριλίου: «Οδηγός» για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες
- Δυτική Όχθη: Αναγκαστικός εκτοπισμός 36.000 Παλαιστινίων – Έκθεση του ΟΗΕ εγείρει ανησυχίες για εθνοκάθαρση
- Χριστίνα Σάλτη: Θετική σε αλκοτέστ, της αφαιρέθηκε το δίπλωμα και εκείνη τρόλαρε στα social
- Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ δεν χωρίζεται σε τιμάρια – Οι σύνεδροι δεν ανήκουν σε στρατούς και μηχανισμούς
