Ταινία με iPhone γύρισε ο Παρκ Τσαν-Γουκ, σκηνοθέτης του «Oldboy»
Μια κινηματογραφική καινοτομία φέρνει στα σινεμά ο Κορεάτης σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-Γουκ, δημιουργός του Oldboy. Η νέα του ταινία με τίτλο Night Fishing γυρίστηκε με δέκα Apple iPhone 4, τέσσερα από τα οποία χειριζόταν ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Μια κινηματογραφική καινοτομία φέρνει στα σινεμά ο Κορεάτης σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-Γουκ, δημιουργός του Oldboy. Η νέα του ταινία με τίτλο Night Fishing γυρίστηκε με δέκα Apple iPhone 4, τέσσερα από τα οποία χειριζόταν ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Ο Παρκ Τσαν-Γουκ που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στις Κάννες το 2004.
Η καινούρια του -30λεπτη- ταινία αφορά την ιστορία ενός ψαρά και μιας γυναίκας σαμάνου και ο Παρκ Τσαν-Γουκ τη γύρισε μαζί με τον αδελφό του Τσαν-Κιόνγκ.
«Οι ταινίες που είχα σκηνοθετήσει πιο πριν, ήταν λεπτομερώς σχεδιασμένα και γυρισμένα ακριβώς όπως τα είχα φανταστεί. Σε σχέση με αυτό, το γύρισμα αυτού του φιλμ ήταν ελεύθερο και όλοι είχαν το μερίδιο στο λόγο» είπε στο πρακτορείο Reuters ο σκηνοθέτης.
Ο Παρκ Τσαν-Γουκ πρόσθεσε ότι η χρήση αυτού του τρόπου γυρίσματος μπορεί να φέρει φρεσκάδα και νέα οπτική σε μια ταινία, ενώ τόνισε ότι ένα άλλο θετικό είναι ότι δεν είναι ακριβό μέσο για να γυρίσεις ταινίες.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος σκηνοθέτης χρησιμοποιεί smartphone για το γύρισμα μιας ταινίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Τσαγκαράκης: «Όταν είσαι κορυφαίος βάλλεσαι από παντού» – Τι λέει ο δικηγόρος του
- Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στο αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων
- Ο μεγάλος τελικός του Τεντόγλου στο Τορούν – Φουλ για μετάλλιο ο Έλληνας άλτης
- Έξι νεκροί στο Κατάρ μετά από συντριβή ελικοπτέρου
- Ποιος ελέγχει το Στενό του Ορμούζ; Τι λέει το δίκαιο ναυτικού πολέμου
- Ο ιδιωτικός Τζακ Κέρουακ μέσα από τις επιστολές του




