Προσβλητικές δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς κατά των Ελληνοκυπρίων
Εφιάλτης θα ήταν για τους Ελληνοκυπρίους η απομάκρυνση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή της πορεία δήλωσε ο Τούρκος επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, ενώ προχώρησε και σε προσβλητικά σχόλια για την ελληνοκυπριακή κοινότητα.
Εφιάλτης θα ήταν για τους Ελληνοκυπρίους η απομάκρυνση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή της πορεία δήλωσε ο Τούρκος επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, ενώ προχώρησε και σε προσβλητικά σχόλια για την ελληνοκυπριακή κοινότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ.Μπαγίς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε πως «η επιτάχυνση της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων».
Επιπλέον, σε ερώτηση για όσα δήλωσε στο Ερζερούμ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ότι όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ, ο κ.Μπαγίς δήλωσε: «Η Τουρκία βρίσκεται από το 1974 στην Κύπρο για να διασφαλίσει την ασφάλεια».
Πρόσθεσε δε ότι «το γεγονός ότι συμπεριφέρονται σαν να μην υπήρξαν αιματηρές μέρες, δείχνει την απουσία ειλικρίνειας».
Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα γεγονότα μετά τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ τουρκικής και κυπριακής ομάδας στη Λευκωσία, ο κ.Μπαγίς υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει φτάσει σε επίπεδο όχι κράτους, αλλά ούτε καν φυλής».
Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Τουρκίας θα ανοίξουν σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, «μόνο εάν εκλείψει το εμπάργκο εναντίον των Τουρκοκυπρίων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενίτεθ: «Πρέπει να προσεγγίσουμε με τη σωστή νοοτροπία τα παιχνίδια – Να μην κάνουμε ανόητα λάθη»
- Αγρότες: Μπλόκο και στις Μικροθήβες – Παρέκαμψαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν την Εθνική Οδό – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα
- Ο Μάικλ Τζόρνταν σε νομική μάχη με τη NASCAR
- Άννα Βίσση: Η αποθεωτική πρεμιέρα για τα 10 χρόνια «Hotel Ερμού»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος της βροχής στη Βλυχάδα Αττικής

