Eurobank : Σήμερα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη συγχώνευση της Δίας ΑΕΕΧ
Τη συγχώνευση της Eurobank με την εταιρεία «Δίας Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου», με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη θα αποφασίσει σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eurobank.
Η Γενική Συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, λόγω της συγχωνεύσεως, περιλαμβανομένης αυξήσεως με κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο για λόγους στρογγυλοποιήσεως της ονομαστικής αξίας της κοινής μετοχής.
Ομοίως, θα εγκρίνει την αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού και θα δώσει τις εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank για άμεση εκποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που τυχόν προκύψουν από την ανωτέρω αύξηση και απόδοση στους δικαιούχους του προϊόντος της εκποιήσεως.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση θα προχωρήσει στον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: H Ουκρανία κατάφερε πλήγματα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος Ροδρίγκες λέει πως θα επιδιώξει «συμφωνίες με την αντιπολίτευση»
- Συρία: Η κυβέρνηση απελευθέρωσε 126 ανηλίκους από φυλακή όπου κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
- Βρετανοί καταναλωτές: Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς στις αγορές τροφίμων
- ΗΠΑ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες του 2025
- Έρχεται shrinkflation και στο πασχαλινό καλάθι