Οι αποδείξεις από τα διόδια θα μετράνε στην εφορία
Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία για το συνολικό ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθεί για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του. Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους που κάνουν χρήση των τηλεδιοδίων.
Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία για το συνολικό ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθεί για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στην δημοσιότητα,
Επομένως, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν και τις δαπάνες των διοδίων για να «κτίζουν» το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.
Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους που κάνουν χρήση των τηλεδιοδίων. Οι οδηγοί αυτοί θα πρέπει να ζητούν βεβαίωση ετήσιας δαπάνης διοδίων από την αρμόδια για την εκμετάλλευση των διοδίων εταιρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρίσι: Κατέρρευσε το πάτωμα διαμερίσματος κατά τη διάρκεια πάρτι – Δεκάδες τραυματίες
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Πυλαία
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026


