Το ΜΙΝΙ All4 Racing άφησε υποσχέσεις
Στις πρώτες του δοκιμές, που ήταν ταυτόχρονα και "πρόβα τζενεράλε" πριν το ταξίδι για το Μπουένος Άιρες, το αυτοκίνητο της ΜΙΝΙ για το Ράλι Ντακάρ αποδείχθηκε αξιόπιστο και αρκετά ικανοποιητικό στα βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς και του κινητήρα του.
Δύο εβδομάδες πριν την εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ 2011, το MINI All4 Racing συμπλήρωσε τα πρώτα τριακόσια χιλιόμετρα ολοκληρωμένων δοκιμών σε αγωνιστικό ρυθμό, στη Νότια Γαλλία με οδηγό τον Guerlain Chicherit, χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Η αγωνιστική ομάδα που ανέλαβε την κατασκευή του, η Monster Energy X-Raid, βρέθηκε στην περιοχή Le Creusot της Βουργουνδίας, νοτιοδυτικά της Dijon. «Συνολικά τα πάντα [στις δοκιμές] μας άφησαν αισιόδοξους και είμαι πολύ χαρούμενος με την τόσο σύντομη προετοιμασία του αυτοκινήτου για το Ράλι Ντακάρ» είπε ο διευθυντής της ομάδας, Sven Quandt.
Ο Guerlain Chicherit συμπλήρωσε: «Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό στο χειρισμό, ο κινητήρας έχει πολύ καλή απόκριση και είναι πολύ καλά ισορροπημένο στα άλματα, διότι το κέντρο βάρους είναι σε καλύτερη θέση.
Η ορατότητα είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που περιμέναμε όταν το αυτοκίνητο κατασκευαζόταν. Μπορείς να δεις καλά και αυτό δεν είναι μειονέκτημα σε σχέση με τη BMW X3 CC», κατέληξε ο Γάλλος.
Στόχος της X-Raid Team, καθώς και της BMW (μητρικής εταιρείας της ΜΙΝΙ) είναι το MINI All4 Racing να αποτελέσει από το 2012 τον αντικαταστάτη της BMW X3 Cross Country στο Ράλι Ντακάρ, παράλληλα με τη συμμετοχή του MINI Countryman WRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.
auto.in.gr
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν
- Μαρδοχαίος Φριζής: «Εμπρός!» ήταν το σύνθημά του
- Η Netflix εξαγόρασε το μεγαλύτερο τμήμα της Warner για 72 δισ. δολάρια
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
