Ελληνική κούρσα για την εναρμόνιση με το Μνημόνιο βλέπουν οι Financial Times
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «κάνει αγώνα δρόμου» προκειμένου να
εναρμονισθεί με τους όρους του Μνημονίου διατυπώνει σε σημερινό άρθρο
της η βρετανική εφημερίδα Financial Times. Σε εκτενές άρθρο με τίτλο
«Greece races to meet bail-out terms» οι Financial Times υποστηρίζουν
πως η ελληνική κυβέρνηση σε μια κούρσα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί
να ικανοποιήσει τους όρος που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση των
επόμενων δόσεων του Μνημονίου. Όπως αναφέρεται, η ελληνική κυβέρνηση
αναμένει νέες πιέσεις από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη για να
ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «κάνει αγώνα δρόμου» προκειμένου να εναρμονισθεί με τους όρους του Μνημονίου διατυπώνει σε σημερινό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Σε εκτενές άρθρο με τίτλο «Greece races to meet bail-out terms» οι Financial Times υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση σε μια κούρσα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί να ικανοποιήσει τους όρος που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του Μνημονίου.
Όπως αναφέρεται, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει νέες πιέσεις από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, μετά την συμφωνία που επετεύχθη με την Ιρλανδία, και ενώ και η Πορτογαλία προχωρά σε δημοσιονομική λιτότητα.
«Σύμφωνα με αναλυτές η Αθήνα έχει πλέον ελάχιστα περιθώρια διαφυγής», αναφέρει το σχετικό άρθρο, ενώ σημειώνεται πως το νέο πακέτο μέτρων της ελληνικής Κυβέρνησης σχεδιάστηκε εν μέσω ανησυχιών ότι η καταβολή της επόμενης δόσης των 6,5 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη αναβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Ιανουάριο για τεχνικούς λόγους, μπορεί εκ νέου να καθυστερήσει λόγω της καθυστέρησης στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων.
Τέλος, ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της