
Ενημέρωση της Βουλής για τις ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις ζητεί ο Δημ.Αβραμόπουλος
Επίσημη ενημέρωση της Βουλής, μετά τα νέα δημοσιεύματα περί «μυστικών διαπραγματεύσεων» Ελλάδας-Τουρκίας για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ζητεί από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Επίσημη ενημέρωση της Βουλής μετά τα νέα δημοσιεύματα περί «μυστικών διαπραγματεύσεων» Ελλάδας-Τουρκίας για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ζητεί από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Επειδή η μυστική διπλωματία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, συνολικά για τα εθνικά μας θέματα, καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και την κοινή γνώμη για το περιεχόμενο αυτών των διαβουλεύσεων, καθώς και για τον τελικό σκοπό τους. Διαβουλεύσεις, οι οποίες δεν μπορούν παρά να αφορούν το ενιαίο της ελληνικής επικράτειας, στον ηπειρωτικό, νησιωτικό και θαλάσσιο χώρο. Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για οποιαδήποτε εκτροπή από τις βασικές, πάγιες, και σταθερές γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» δήλωσε το Σάββατο.
Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» στο οποίο εμπεριέχονται αποσπάσματα από απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου.
Το έγγραφο έχει τίτλο «Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Ανατολική Μεσόγειο και -σύμφωνα με την εφημερίδα- συντάχθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν προκύψει στη διάρκεια των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών.
Βάσει του εγγράφου, η τουρκική πλευρά απαιτεί η διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι ξεχωριστή από τη διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα επιχειρεί να αποσυνδέσει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς


