Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου μετά από τέσσερις ημέρες πτώσης
Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτώσης, με τους αναλυτές να αποδίδουν τη νέα εξέλιξη στη μεγάλη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων.
Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτώσης, με τους αναλυτές να αποδίδουν τη νέα εξέλιξη στη μεγάλη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων.
Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού, για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραφε άνοδο κατά 61 σεντς στα 81,05 δολάρια το βαρέλι. Στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις η τιμή του υποχώρησε κατά 7,5 δολάρια περίπου.
Η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 47 σεντς στα 83,75 δολάρια.
«Η εβδομαδιαία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, που έδειξε μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού, βενζίνης και προϊόντων διύλισης, ενίσχυσε την άνοδο των τιμών», δήλωσε ο Βίκτορ Σουμ, αναλυτής της Purvin & Gertz, στη Σιγκαπούρη.
Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7,3 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 100.000 βαρέλια.
Στην Νέα Υόρκη,το αργό έκλεισε την Τετάρτη με απώλειες 1,90 δολαρίων στα 80,44 δολάρια και στο Λονδίνο, το Μπρεντ έκλεισε επίσης με πτώση, κατά 1,45 δολάρια στα 83,28 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σομαλιλάνδη: Δικαίωμα του Ισραήλ να την αναγνωρίσει, λένε οι ΗΠΑ στο ΣΑ το ΟΗΕ
- Τουρκία: Με δικαστική εντολή αποφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος που κατηγορήθηκε για «απειλή» κατά του Ερντογάν
- Σομαλιλάνδη: Κατά της αναγνώρισής της η Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα