Διαφωνούν οι βενζινοπώλες με τη διαδικασία επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
Τη διαφωνία της με τη διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, καλώντας το υπουργείο να αναδιατυπώσει την απόφαση. Σύμφωνα με την ΟΒΕ, η απόφαση δεν ερμηνεύει σωστά το νόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν επιστροφή ΕΦΚ περιπτώσεις βενζινοπωλών που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και δεν έχουν καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση.
Διαφωνεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που ρυθμίζει τη διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με την ΟΒΕ, η απόφαση δεν ερμηνεύει σωστά το νόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν επιστροφή ΕΦΚ περιπτώσεις βενζινοπωλών που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και δεν έχουν καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση.
Η Ομοσπονδία επικαλείται περίπτωση πρατηριούχου στη Χαλκιδική που ενώ ρύθμισε πρόστιμο 300 ευρώ, δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και δεν μπορεί να πάρει πίσω την επιστροφή ΕΦΚ η οποία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
«Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική κατάσχεσης και παρακράτησης ποσών. Δυστυχώς το κράτος μας τιμωρεί για τη προσφορά μας ώστε να διευκολύνονται οι καταναλωτές και δικαιώνει απολύτως τη θέση της ΟΒΕ για τη κατάργηση της προκαταβολής του ΕΦΚ από τους βενζινοπώλες» αναφέρει η ΟΒΕ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου να αναδιατυπώσει την απόφαση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Τι ισχύει για τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άγιαξ: Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στο Australian Open
- Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
