Πάνω από τις 1.580 μονάδες το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από τις 1.580 μονάδες και τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο, καθώς σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 121.408.315 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο, καθώς σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 121.408.315 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στις 15:50 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 1,58% στις 1.581,75 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 84,6 εκατ. ευρώ. Υψηλό της συνεδρίασης είναι οι 1.588 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 1,89%, της μεσαίας ενισχυόταν κατά 0,74% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε κέρδη 1,03%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 2,90%. Σήμερα, Τρίτη, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 121.408.315 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Το νέο σύνολο των εισηγμένων μετοχών της τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ ανέρχεται, πλέον, σε 728.449.892 κοινές ονομαστικές μετοχές.
Η αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ ολοκληρώθηκε με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση των μετατρέψιμων ομολογιών της, προσφέρθηκαν κεφάλαια ύψους 3.315.704.345 ευρώ, υπερκαλύπτοντας το συνολικό ζητούμενο ποσό κατά 1,83 φορές.
Συνολικά, 68 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 20 πτωτικά και 17 παρέμεναν σταθερές.
Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,33% στις 5.723,72 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε πτώση 0,23% στις 3.825,76 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,14% στις 6.507,41 μονάδες.
Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9.539,45 μονάδες με άνοδο 0,43%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
- Μητσοτάκης: Μαστίγιο και καρότο στους αγρότες – «Ακραίες μορφές διαμαρτυρίας» τα μπλόκα, χρήματα με το σταγονόμετρο
- «Θρύλος» Λιονέλ Μέσι: Έφτασε τους 48 τίτλους στην καριέρα του (pic)
