Με επιτροπές Κυπρίων προσφύγων και συγγενών αγνοούμενων συναντήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας
Αντιπροσωπείες προσφύγων και συγγενών αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας δέχτηκε τη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία για την 50η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αντιπροσωπείες προσφύγων και συγγενών αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας δέχτηκε τη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία για την 50η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κύριος Παπούλιας συναντήθηκε με μέλη της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων.
Τα μέλη των συλλόγων αντάλλαξαν απόψεις με το πρόεδρο και του ζήτησαν να μεταφέρει τις ευχαριστίες τους προς όλες τις κυβερνήσεις μετά τη μεταπολίτευση και τα κόμματα αλλά και τον ελληνικό λαό για την στήριξή τους προς την Κύπρο και τον λαό της.
Επιπλέον, ο κ.Παπούλιας δέχθηκε διαδοχικά και τις συζύγους των αείμνηστων τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη.
«Ανοιχτή πληγή το Κυπριακό»
Ο Πρόεδρος παραβρέθηκε αργότερα σε εκδήλωση για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία του Κύπριου αλλά και του Σέρβου και του Μαλτέζουν ομολόγου του, από την οποία απηύθυνε μεταξύ άλλων έκκληση στην Τουρκία να επιδείξει πραγματική πολιτικής βούλησης για την επίλυση του Κυπριακού απηύθυνε απόψε από την Λευκωσία ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει πραγματική πολιτική βούληση» ανέφερε ο Κ.Παπούλιας στο χαιρετισμό του, συμπληρώνοντας: «Στο χέρι της είναι η άρση του αδιεξόδου. Μόνο έτσι θα εξομαλυνθούν πλήρως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα διευκολυνθεί η πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό μπορεί να γίνει. Ο κυπριακός ελληνισμός και η Ελλάδα είναι από καιρό έτοιμοι».
«Το Κυπριακό είναι ακόμη ανοικτή πληγή, η επανένωση παραμένει ζητούμενο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του και τις πρωτοβουλίες της Λευκωσίας για την εξεύρεση μιας δίκαιης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκόπησαν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της