Κινητοποιήσεις εργαζομένων στους χώρους της ΔΕΘ και στο λιμάνι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ εργαζόμενοι του ΟΣΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του Οργανισμού. Στο ίδιο σημείο συγκεντρώθηκαν και συμβασιούχοι πυροσβέστες, ενώ συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Ένταση κοντά στο χώρο που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο από μέλη Πρωτοβάθμιων Σωματίων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Συγκέντρωση με μοτοσικλέτες, πάνω στις οποίες είχαν αναρτήσει μαύρες σημαίες πραγματοποίησαν έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ εργαζόμενοι του ΟΣΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο σχετικά με την εξυγίανση του Οργανισμού, που αναμένεται να να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.
«Είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε εξυγίανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ακρωτηριασμός του δικτύου, εργασιακός μεσαίωνας και ιδιωτικοποίηση. Είμαστε υπέρ του δημόσιου δικτύου του ΟΣΕ και του κοινωνικού του ρόλου. Η ετήσια μισθοδοσία είναι 240 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά οι ταμειακές ανάγκες του ΟΣΕ για το 2010 είναι 2.144 εκατ. ευρώ. Εκεί πρέπει να ψάξουν το πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Νίκος Κιουτσούκης.
Στο ίδιο σημείο, συγκεντρώθηκαν και συμβασιούχοι πυροσβέστες, που ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μετέβησαν αργότερα με τις μοτοσικλέτες τους στην παραλιακή, απέναντι από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να εκφράσουν «ειρηνικά» την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο.
Συμβολική κινητοποίηση στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ της Θεσσαλονίκης. Κρεμώντας ένα τεράστιο πανό στον Λευκό Πύργο, τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα και κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.
Στην είσοδο του Λευκού Πύργου, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων, χωρίς να έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο μουσείο.
Διακριτική ήταν η παρουσία ομάδας των αστυνομικών δυνάμεων, που παρέμεινε στο χώρο καθ’όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Τελικά τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το χώρο του πολιτιστικού μνημείου, αφού πρώτα ξεκρέμασαν το τεράστιο πανό που είχαν αναρτήσει.
Διαμαρτυρία στο χώρο συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου
Κοντά στο χώρο που πραγματοποιείται το Υπουργικό Συμβούλιο -στην είσοδο του λιμανιού- συγκεντρώθηκαν μέλη της Πρωτοβουλίας Σωματείων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, χωρίς πάντως να πάρει έκταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
