
Την «εξαγωγή τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ» αφορά το έγγραφο της CIA που αποκάλυψε το Wikileaks
Έγγραφο ομάδας της CIA σχετικά με την αντίληψη πολλών χωρών ότι οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκρατία δημοσίευσε την Τετάρτη, όπως είχε προαναγγείλει, η ιστοσελίδα Wikileaks.
Έγγραφο ομάδας της CIA σχετικά με την αντίληψη πολλών χωρών ότι οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκρατία δημοσίευσε την Τετάρτη, όπως είχε προαναγγείλει, η ιστοσελίδα Wikileaks.
Στο τρισέλιδο έγγραφο με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2010 εξετάζονται οι συνέπειες που έχει αυτή η διαδεδομένη αντίληψη τρίτων χωρών στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα στην αναφορά εξετάζονται περιπτώσεις εξαγωγής τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ ενώ σημειώνει ότι «αντίθετα με τη κοινή αντίληψη, η εξαγωγή της τρομοκρατίας ή των τρομοκρατών από τις ΗΠΑ δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, ούτε συνδέεται μόνο με εξτρεμιστές ισλαμιστές από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική ή τη νότια Ασία».
Αναφέρονται περιπτώσεις Αμερικανών πολιτών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και εντάχτηκαν σε εξτρεμιστικές ομάδες στο Πακιστάν, το Ισραήλ (με δράση σε δολοφονίες κατά Παλαιστίνιων σε αντίποινα ενεργειών της Χαμάς), τη Βόρεια Ιρλανδία.
Καταλήγει δε στη διαπίστωση ότι η εμπέδωση της αντίληψης ότι οι ΗΠΑ είναι εξαγωγέας της τρομοκρατίας «μπορεί να οδηγήσει σε μη συνεργασία στις εκδόσεις καταζητούμενων (συμπεριλαμβανομένων και συλληφθέντων πρακτόρων της CIA)» και την άρνηση ανταλλαγής πληροφοριών για ζητήματα τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πληροφορίες για επιθέσεις των ΗΠΑ σε ιρανικά ταχύπλοα στο Ορμούζ
- Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ιρανικής αντιπροσωπείας στο Κατάρ
- NASA: Το διαστημικό «πρατήριο καυσίμων» – Ο ρόλος των υπερυπολογιστών και το μεγάλο «στοίχημα»
- Οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία έχουν κριθεί, σχολιάζει ο Guardian
- Στην Bundesliga η Πάντερμπορν – Υποβιβάστηκε η Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη (2-1 παρ.)
- Όσα στα αλήθεια έγιναν και όσα (ευτυχώς) δεν έγιναν



