
Στο τέλος του Μαΐου του 2011 οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Βουλής στην Κύπρο θα διεξαχθούν στις 22 ή στις 29 Μαΐου 2011, με λειτουργία εκλογικών κέντρων στην Ελλάδα και τη Βρετανία, αποφασίστηκε την Τρίτη σε σύσκεψη υπηρεσιακών κρατικών λειτουργών και εκπροσώπων των κομμάτων.
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Βουλής στην Κύπρο θα διεξαχθούν στις 22 ή στις 29 Μαΐου 2011, με λειτουργία εκλογικών κέντρων στην Ελλάδα και τη Βρετανία, αποφασίστηκε την Τρίτη σε σύσκεψη υπηρεσιακών κρατικών λειτουργών και εκπροσώπων των κομμάτων.
Όπως έγινε γνωστό, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο, ενώ όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Λάζαρος Σαββίδης, που θα είναι και ο γενικός έφορος Εκλογών, μελετάται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κέντρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Βρετανίας.
Κριτήριο θα αποτελέσει ο αριθμός των φοιτητών οι οποίοι φοιτούν σε κάθε πόλη.
Εκλογικά κέντρα λειτούργησαν στο εξωτερικό στις Ευρωεκλογές του 2009, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα για βουλευτικές εκλογές.
Για τις Ευρωεκλογές λειτούργησε μια ενιαία κάλπη, ενώ για τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να λειτουργήσουν σε κάθε εκλογικό κέντρο έξι κάλπες, όσες είναι οι εκλογικές περιφέρειες στην Κύπρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έντονο τηλεφώνημα Νετανιάχου – Τραμπ για την νέα πρόταση – Πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα στις ΗΠΑ
- Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα: Τα δύο εντυπωσιακά γκολ των Άγγλων για το 2-0 στο ημίχρονο (vids)
- ΗΠΑ: Καθίζηση στην πίστα του αεροδρομίου LaGuardia της Νέας Υόρκης
- Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους – Οι όροι και οι προϋποθέσεις
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 9-12: Δυνατή «προπόνηση» για τους Πειραιώτες ενόψει Final Four
- Στο Final Four και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
