Cosmote : Περιορισμένες οι απώλειες εσόδων στο εξάμηνο
Περιορισμένες, σχετικά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε επίπεδο Ομίλου, είναι οι απώλειες εσόδων της COSMOTE, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, η οικονομική κρίση και ο διαρκώς εντεινόμενος ανταγωνισμός. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Όμιλο ΟΤΕ με τα οικονομικά αποτελέσματα του Β΄ τριμήνου 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το πρώτο εξάμηνο του έτους η COSMOTE Ελλάδος κατάφερε να συγκρατήσει τις απώλειες εσόδων στο -4.4% και να διαμορφωθούν στα 911,6 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο Ομίλου οι απώλειες συγκρατήθηκαν, το ίδιο χρονικό διάστημα στο -5% με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 1.397,1 εκατ. ευρώ.
Παρά την γενικότερη αρνητική συγκυρία, η COSMOTE σημείωσε θετικές επιδόσεις σε ότι αφορά το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA, το οποίο παρέμεινε σταθερό επί της ουσίας στην Ελλάδα, στο 36,1% (-0,2 μμ σε σχέση με το α’ εξάμηνο το 2009) και στο 33,7% σε επίπεδο Ομίλου (-1,1%).
Θετική είναι και η επίδοση σχετικά με την πελατειακή βάση του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε στα 21,6 εκατ. στις 4 χώρες δραστηριοποίησής του (Ελλάδα, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία), με τους πελάτες της COSMOTE στην Ελλάδα στα 8,5 εκατ., μετά και την εκκαθάριση της πελατειακής βάσης που προέκυψε από τη διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών.
Στη Ρουμανία, το μερίδιο αγοράς της θυγατρικής της COSMOTE έχει ξεπεράσει το 24%, στη Βουλγαρία η πελατειακή βάση συνδρομητών συμβολαίου της GLOBUL ενισχύεται διαρκώς και αποτελεί πλέον το 55% του συνόλου των πελατών της εταιρείας η οποία επέστρεψε σε θετικό πρόσημο στις νέες συνδέσεις για πρώτη φορά μετά το 2008, ενώ, παρά την είσοδο νέου παρόχου στην αγορά της Αλβανίας, η πελατειακή βάση της AMC ξεπερνά τα 2 εκατ. με το περιθώριο EBITDA της εταιρείας στο ιδιαίτερα υψηλό 48,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI επικρίνει την ICE – «Αποκλιμάκωση» ζήτησε ο Τιμ Κουκ της Apple
- Ο «παπα-ΠΑΟΚ» για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Να δώσει κουράγιο η αγκαλιά μας»
- Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία» 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές
- ΠΑΣΟΚ: Τέσσερις λύσεις αιχμής άμεσης εφαρμογής για το κυκλοφοριακό
- Από τον Ομφαλό της Γης στη Γερμανία: Οι Δελφοί ανοίγουν δίαυλο με το Λεβερκούζεν
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι στη δωδεκάδα για Μπαρτσελόνα ο Τζόσεφ»
