Οι μητέρες μπορούν να επιλέγουν πώς θα λαμβάνουν την άδεια φροντίδας παιδιού λέει ο ΑΠ
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι οι μητέρες μπορούν να επιλέγουν εάν θα λαμβάνουν την άδεια θηλασμού και φροντίδα παιδιών συνολικά ή τμηματικά υπό την μορφή μειωμένου ωραρίου, εφόσον όμως συγκατατίθεται για αυτό και ο εργοδότης.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ 10/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι μητέρες μπορούν να επιλέγουν εάν θα λαμβάνουν την άδεια θηλασμού και φροντίδα παιδιών συνολικά ή τμηματικά υπό την μορφή μειωμένου ωραρίου, εφόσον όμως συγκατατίθεται για αυτό και ο εργοδότης.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το όλο ζήτημα του τρόπου χορήγησης της άδειας θηλασμού κ.λπ. «αποτελεί εκδήλωση του διευθυντικού δικαιώματός» και υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο για κατάχρηση δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα.
Παράλληλα, όμως, συναρτάται και με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης στην οποία απασχολείται η εργαζομένη.
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Εφετείου που είχε δεχθεί τα αντίθετα και παρέπεμψε και πάλι την υπόθεση στο Εφετείο για νέα κρίση.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει γυναίκα τραπεζοϋπάλληλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ντικ Βαν Ντάικ πλησιάζει τα 100 και πιστεύει ότι βρίσκεται εν ζωή επειδή «έκοψε το αλκοόλ και τα τσιγάρα»
- LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης
- Ράπισμα Χαρίτση στην κυβέρνηση: «ΜΑΤ για σας – ΟΠΕΚΕΠΕ-bet για μας», «σκάνδαλο Δημοκρατίας» οι υποκλοπές
- Άρης: Με τέσσερις αλλαγές και βασικό τον Μορόν η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Ζάκυνθος: Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα θανατωθεί το πίτμπουλ που σκότωσε το παιδί – Ελεύθεροι οι γονείς του μικρού Λίο
- ΠΑΟΚ: Με Ιβανούσετς η 11άδα κόντρα στον Άρη, στον πάγκο ο Κωνσταντέλιας

