Η θρεπτική αξία του πλιγουριού
Τα πλιγούρι αποτελεί μια φυτική τροφή που συνδυάζει πολλά από τα οφέλη που βρίσκουμε σε ζωικά προϊόντα. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και λοιπών λειτουργιών.
Τα πλιγούρι αποτελεί μια φυτική τροφή που συνδυάζει πολλά από τα οφέλη που βρίσκουμε σε ζωικά προϊόντα. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και λοιπών λειτουργιών.
Για το λόγο αυτό αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, π.χ. φυτοφάγοι, άτομα σε περίοδο νηστείας, καθώς επίσης και για ομάδες πληθυσμού που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε πρωτεΐνες, όπως παιδιά, έφηβοι, αθλητές κ.α.
Παράλληλα, εμπεριέχει πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ενώ η επαρκής κατανάλωσή τους σχετίζεται με χαμηλή συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
Τέλος, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.
health.in.gr
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές

