Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι γιατροί την 1η Ιουλίου
Αθήνα: Αποχή από τα καθήκοντά του αποφάσισε ο ιατρικός κόσμος την 1 Ιουλίου, παράλληλα με τους γιατρούς του Ι.Κ.Α. που θα απεργήσουν 1 και 2 Ιουλίου διεκδικώντας την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων τους.
Αθήνα: Αποχή από τα καθήκοντά του αποφάσισε ο ιατρικός κόσμος την 1 Ιουλίου, παράλληλα με τους γιατρούς του Ι.Κ.Α. που θα απεργήσουν 1 και 2 Ιουλίου διεκδικώντας την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων τους.
Μάλιστα, την Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 08:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου και συνέντευξη Τύπου μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.
Με ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι ιατρικοί σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών και άλλες συναφείς ιατρικές ενώσεις καταγγέλονται οι μαζικές απολύσεις στον χώρο της υγείας, οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, οι νομοθετικοί πειραματισμοί και μια σειρά άστοχα μέτρα και παραλείψεις που επιτείνουν το χάος στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και επιβαρύνουν τις τσέπες των πολιτών.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο ιατρικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί παθητικά την υπογραφή από την Κυβέρνηση «της ληξιαρχικής πράξης επαγγελματικού θανάτου του έλληνα γιατρού», όπως και κάθε άλλου εργαζόμενου.
health.in.gr
- Βήματα προς τα πίσω: 1 στους 3 άνδρες της Gen Z λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να «υπακούν» τους άντρες τους
- Η ανάρτηση του Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν (pic)
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας


