Διευρημένη στρατηγική για το NATO προτείνει ομάδα ειδικών
Μία νέα στρατηγική για το NATO με αναφορές, μεταξύ άλλων, στο Αφγανιστάν, την τρομοκρατία και στις σχέσεις με τη Ρωσία θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ομάδων ειδικών που συνέστησε η Συμμαχία υπό την προεδρία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.
Μία νέα στρατηγική για το NATO θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ομάδων ειδικών που συνέστησε η Συμμαχία υπό την προεδρία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο προσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα γίνεται αναφορά στο ρόλο του NATO στο Αφγανιστάν, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας αλλά και τις κυβερνοεπιθέσεις.
Επιπλέον θα γίνεται αναφορά στις σχέσεις με τη Ρωσία και την πυραυλική άμυνα, όπως σημειώνει το BBC.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η νέα στρατηγική είναι ένα συμβιβασμός ανάμεσα στις προθέσεις των ΗΠΑ να έχει το NATO έναν περισσότερο διευρυμένο ρόλο και στους ευρωπαίους εταίρους που επιθυμούν να διατηρήσει η Συμμαχία αμυντικό ρόλο.
Η τελική εκδοχή της στρατηγικής θα εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ιωάννινα: Πέθανε ο αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο
- «Τεράστιο διακύβευμα»: Πώς ένας παρατεταμένος πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κλονίσει την παγκόσμια οικονομία
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να τον ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του Ιράν – Η αναφορά στην Κύπρο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Forbes: Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ – Ποιος στην πρώτη θέση
- Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Εντοπίστηκε μαχαιρωμένος
