«Βρήκα δουλειά με τη βοήθεια του Facebook»
Περί τα 875.000 δολάρια επένδυσαν στην ιδέα εταιρείες κεφαλαίων που ανέλαβε να υλοποιήσει η νεοσύστατη νεοϋορκέζικη Jibe.
Η Jibe προτείνει την αξιοποίηση του εξειδικευμένου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn (δικτύωση μεταξύ επαγγελματιών) και του «φιλικού» Facebook για την αναζήτηση και την πρόσληψη νέων στην πρώτη τους δουλειά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Jibe χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου τους στο Facebook. Κατόπιν πρέπει να επιτρέψουν στην εφαρμογή να αντλήσει στοιχεία από το προφίλ τους. Στη συνέχεια, μπορούν να αναζητήσουν στο Jibe τομείς ενδιαφέροντος ή εταιρείες για εργασία και ενδεχομένως να βρουν άτομα που ίσως γνωρίζουν στον ευρύτερο κύκλο τους τα οποία εργάζονται σε εταιρείες που θα ήθελαν να εργαστούν, ώστε να ενημερωθούν για πιθανές νέες θέσεις εργασίας, να λάβουν συστάσεις ή απλή αλλά χρήσιμη ενημέρωση.
Η υπηρεσία θα είναι συνδρομητική για τους εργοδότες και δωρεάν για τους υποψήφιους, υπό όρους. Η υπηρεσία υπόσχεται ότι οι υποψήφιοι διατηρούν ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο στο τι μπορεί να δει ο πιθανός εργοδότης του.
Το Jibe βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική φάση λειτουργίας και ως εκ τούτου παρουσιάζει κάποια προβλήματα στην σύνδεση των προφίλ.
- Μήπως τελικά οι εξωγήινοι διαμόρφωσαν τους αρχαίους πολιτισμούς; Κάποιοι πιστεύουν στο κοσμικό δράμα
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια πλήττει την αγορά
- Γονείς καταγγέλλουν την παιδίατρο του νοσοκομείου Ζακύνθου – «Τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα»
- Κονσομασιόν στο ChatGPT; Η OpenAI παγώνει το σχέδιο για ερωτικό chatbot
- Όταν έβαλαν φρένο στον Λανουά που ήθελε Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι
- O Εργκίν Αταμάν για την ετοιμότητα του Τζέριαν Γκραντ ενόψει Μονακό
