Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, με τις μετοχές τραπεζών, ενεργειακών και κατασκευαστών αυτοκινήτου να κλείνουν θετικά. Στο ρυθμό των ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων και οι αγορές στη Νέα Υόρκη.

Στην Ευρώπη, τα ισχυρά αποτελέσματα της Daimler που είχαν ανακοινωθεί τη Δευτέρα ανέβασαν τις μετοχές και των υπόλοιπων κατασκευαστών αυτοκινήτου BMW, Renault, Fiat, Peugeot -οι δύο τελευταίες αναμένεται να ανακοινώσουν τα στοιχεία τους την Τετάρτη.

Τα διπλάσια κέρδη της αμερικανικής Goldman Sachs για το πρώτο τρίμηνο ενέτειναν την αισιοδοξία για ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, πρασινίζοντας τις μετοχές των Deutsche Bank, Lloyds, BNP Paribas, Societe Generale, Banco Santander, RBS, Barclays, HSBC.

H ίδια η μετοχή της Goldman Sachs όμως τελικά υποχώρησε στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι επικεντρώθηκαν στην διαδικασία που κίνησε εναντίον της η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι μετοχές των υπόλοιπων αμερικανικών τραπεζών έκλεισαν ως επί το πλείστον θετικά (Citigroup, Bank of America, JPMorgan, Wells Fargo).

Tο ακριβότερο πετρέλαιο ανέβασε τις μετοχές των ενεργειακών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (BP, Royal Dutch Shell, Total, Chevron, Exxon Mobil).

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 1,65% στις 6.264,23 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.783,69 μονάδες, με άνοδο 0,97%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,41% στις 4.026,65 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,23% σταματώντας στις 11.117,29 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.500,31 μονάδες, με άνοδο 0,81%. Ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,81% στις 1.207,18 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ