Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές τη Μ.Τετάρτη, πτώση στη Γουόλ Στριτ
Ανάμεικτα σταμάτησαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Μ.Τετάρτη, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν την υποχώρηση των προηγούμενων ημερών. Αρνητικά πρόσημα στις αγορές της Νέας Υόρκης εξαιτίας και των στοιχείων για την αμερικανική ανεργία και τη μεταποίηση, ενισχυμένοι βγαίνουν από το πρώτο τρίμηνο οι δείκτες.
Ανάμεικτα σταμάτησαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Μ.Τετάρτη, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν την υποχώρηση των προηγούμενων ημερών. Αρνητικά πρόσημα στις αγορές της Νέας Υόρκης εξαιτίας και των στοιχείων για την αμερικανική ανεργία, ενισχυμένοι βγαίνουν από το πρώτο τρίμηνο οι δείκτες.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές των τραπεζών αφαίρεσαν τις περισσότερες μονάδες από τους δείκτες (HSBC, BNP Paribas, Societe
Generale, Credit Suisse, Commerzbank, Deutsche Bank).
Εξαίρεση η ενίσχυση κατά 24,2% της μετοχής της ιρλανδικής Bank of Ireland, η οποία φαίνεται ότι θα είναι η μοναδική της χώρας που δεν θα χρειαστεί να συνεχίσει να λαμβάνει κρατική στήριξη, καθώς ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει η ίδια 2,7 δισ. ευρώ που χρειάζεται.
Η ενίσχυση των τιμών των εμπορευμάτων (και ιδιαίτερα η άνοδος του χρυσού) ενίσχυσε και τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων (Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata, ENRC).
Στη Νέα Υόρκη, η απροσδόκητη αύξηση στον αριθμό των απολύσεων το Μάρτιο υπενθύμισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας, που βλάπτει την κατανάλωση, παραμένει σημαντικό και φαίνεται ότι προκάλεσε απαισιοδοξία στους επενδυτές. Aποθαρρυντικά και τα στοιχεία του περιφερειακού δείκτη μεταποίησης Chicago PMI.
Οι Microsoft, Ford, Boeing σταμάτησαν στο κόκκινο, ενώ ανάμεικτα έκλεισαν οι μετοχές των τραπεζικών (οριακή πτώση ΒοΑ, Citigroup, μικρή άνοδος για τις JPmorgan, Wells Fargo).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,18% στις 6.153,55 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.679,64 μονάδες, με άνοδο 0,13%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,34% στις 3.974,01 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,47% σταματώντας στις 10.856,63 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.397,96 μονάδες, με πτώση 0,53%. Ο S&P υποχώρησε κατά 0,33% στις 1.169,43 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
