2

Στην εφαρμογή ενός συνολικού, «συντονισμένου σχεδίου» των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της κρίσης των ελλειμμάτων και του χρέους, δήλωσε την Δευτέρα ότι ελπίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε συνδυασμένα σχέδια λιτότητας. Θα έχουμε ένα σχέδιο, το ελπίζω, συντονισμένο. Χρειάζεται περισσότερος συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών καθεμίας από τις ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών» είπε ο κ. Μπαρνιέ.

Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάσθηκαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, με αποτέλεσμα την αύξηση του κρατικού χρέους, είπε και προσέθεσε ότι εφεξής«πρέπει να επιδειχθεί θάρρος» με τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε, επίσης,ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.

«Υπάρχουν πάντα κίνδυνοι και δημιουργούνται και άλλες κερδοσκοπικές φούσκες. Βλέπουμε να ξαναρχίζουν οι κερδοσκοπικές δραστηριότητες, τις οποίες βρίσκω σκανδαλώδεις, και κυρίως σε ό,τι αφορά τις αγροτικές πρώτες ύλες» σημείωσε.

Ο κ. Μπαρνιέ, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Εσωτερικής Αγοράς την Τρίτη, μετά την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο, αναμένεται να παρουσιάσει πρόταση για την εισαγωγή ελεγκτικών μηχανισμών στη λειτουργία της αγοράς παραγώγων, με στόχο την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, πουστην τρέχουσα περίοδο έχει βάλει στο «στόχαστρο» τα συμβόλαιααντιστάθμισης κινδύνου των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ