Αύξηση 9% στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο
Αύξηση 9% κατέγραψαν σε ετήσια βάση τα έσοδα του Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, ενώ βελτίωση σημείωσαν και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν πως η πορεία των εισπράξεων από τον ΦΠΑ θα είναι ακόμη καλύτερη μετά τις 20 Φεβρουαρίου, όταν θα επισημοποιηθούν οι απαλλαγές μέσω των αποδείξεων.
2
Αύξηση 9% κατέγραψαν σε ετήσια βάση τα έσοδα του Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, ενώ βελτίωση σημείωσαν και εισπράξεις από τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η αύξηση των εσόδων τον Ιανουάριο προσέγγισε σε μέσα επίπεδα το 9%. Τα έσοδα που βεβαίωσαν οι Εφορίες σημείωσαν αύξηση κοντά στο 11%, ενώ πολύ μικρότερα, κοντά στο 5%, ήταν τα έσοδα από τα τελωνεία, εξαιτίας της υπολειτουργίας των υπηρεσιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.
H πορεία των εσόδων από τον ΦΠΑ ήταν καλύτερη από τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που αποδίδεται στο «κίνημα» των αποδείξεων. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν πως η πορεία των εισπράξεων από τον ΦΠΑ θα είναι ακόμη καλύτερη μετά τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε θα παρουσιασθεί η νομοθετική καθιέρωση των απαλλαγών μέσω των αποδείξεων.
Την ίδια στιγμή, ετήσιο σχέδιο ελέγχων θα καταρτίσουν οι εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα και θα το αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε χθες, Τετάρτη,στις Εφορίες ο υπουργός ΟικονομικώνΓ.Παπακωνσταντίνου, ο βαθμός υλοποιήσεως των στόχων από κάθε ελεγκτική υπηρεσία θα παρακολουθείται «συνεχώς και σχολαστικά» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.
Η εγκύκλιος εξεδόθη μία ημέρα πριν την 48ωρη (σήμερα, Πέμπτηκαι την Παρασκευή) απεργιακή κινητοποίηση εφοριακών και τελωνειακών. Είναι ενδεικτικό ότι ελεγκτές αρνούνται ακόμη και να εκτελέσουν εντολές διευθυντών για ελέγχους, με αποτέλεσμα όλα αυτά να προμηνύουν και δύσκολες μέρες όσον αφορά τα έσοδα του κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία στην Αττική: Φούσκωσε ο Ιλισσός – Δείτε βίντεο
- Πασχάλης Τερζής: Εισήχθη με αναπνευστικά προβλήματα στo νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του
- Ουκρανία: Το deal αναβάλλεται… λόγω Γροιλανδίας και «Συμβουλίου Ειρήνης»
- Τα δεδομένα για το μέλλον του Γιαμπουσέλε – Η καταληκτική ημερομηνία για τον Γάλλο
- Προβληματισμός σε Αθήνα, ΕΕ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ – Αποδέχτηκε την πρόσκληση ο Νετανιάχου που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα
- Βουλή: Με αντιδράσεις η συζήτηση για τη συγκρότηση της διακομματικής για το αγροτικό
