«Ευρωπαϊκή επιτροπή» κατά της τρομοκρατίας σχεδιάζει η ισπανική προεδρία
Να ενισχύσει τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η απειλή της τρομοκρατίας σχεδιάζει η ισπανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Κεντρικός άξονας, η δημιουργία μίας «Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντιτρομοκρατικής Συνεργασίας» στην οποία να ενταχθούν εθνικοί οργανισμοί.
2
Να ενισχύσει τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η απειλή της τρομοκρατίας σχεδιάζει η ισπανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας El Pais.
Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια «Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιτρομοκρατικής Συνεργασίας», στην οποία θα ενταχθούν οι εθνικοί οργανισμοί πολλών χωρών, διευκρινίζει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Οκτώ χώρες έχουν ήδη δεχθεί να συνεργαστούν με την Ισπανία για τη δημιουργία αυτού του οργάνου: η Γερμανία, η Βρετανία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Γαλλία, μέσω της UCLAT (Υπηρεσία Αντιτρομοκρατικού Συντονισμού).
Σύμφωνα με Ισπανούς αξιωματούχους, η νέα ευρωπαϊκή επιτροπή θα επιτρέψει την καλύτερη κυκλοφορία των πληροφοριών και τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων στην Ευρώπη.
Μια σύνοδος των επικεφαλής των ευρωπαϊκών αντιτρομοκρατικών μονάδων προβλέπεται να διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ


