2

Ο Eric Boullier συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο νέος διευθυντής της Renault F1, στη θέση του Flavio Briatore που τιμωρήθηκε πριν λίγους μήνες με αποκλεισμό δια βίου από τη Formula 1 για το σκάνδαλο του GP Σιγκαπούρης 2008.


Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η πώληση σημαντικού μεριδίου της Renault F1 στον επιχειρηματία Gerard Lopez, που έχει στην κατοχή του -μεταξύ άλλων- μεγάλο μερίδιο της εταιρείας Gravity Sports Management. O Eric Boullier είναι διευθύνων σύμβουλος της GSM και άνθρωπος εμπιστοσύνης του G. Lopez.


Η Renault φαίνεται, λοιπόν, ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις καθημερινής διοίκησης της ομάδας που φέρει το όνομά της. Ωστόσο, θα έχει την υψηλή εποπτεία, για να διασφαλίσει το κύρος της, τοποθετώντας τον Jean-Francois Caubet σε ανώτατο διοικητικό (αλλά μη καθημερινό) ρόλο στο Ένστοουν.


Από τον Eric Boullier δεν λείπει εμπειρία στους αγώνες αυτοκινήτου. Υπήρξε αρχικά μηχανικός και έπειτα διευθυντής ομάδων σε μικρότερες κατηγορίες, όπως της ομάδας της Γαλλίας στο πρωτάθλημα A1GP.

Συζητάμε, αλλά χωρίς αμφιβολία χρειάζονται και περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Είναι ένα ενδεχόμενο, τόνισε ο Γάλλος στο BBC για την πιθανότητα να αναλάβει τη διοίκηση της Renault F1.


auto.in.gr