
Τη μοίρα του φιλοκουρδικού κόμματος θα αποφασίσει το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας θα ξεκινήσει την Τρίτη τις διαβουλεύσεις για να αποφασίσει εάν θα θέσει το φιλοκουρδικό Kόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) εκτός νόμου, εξαιτίας των διασυνδέσεών του με το PKK.
91
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας θα ξεκινήσει την Τρίτη τις διαβουλεύσεις για να αποφασίσει εάν θα θέσει το φιλοκουρδικό Kόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) εκτός νόμου, εξαιτίας των διασυνδέσεών του με το PKK.
Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή εβδομάδες. Την υπόθεση είχε ανοίξει το 2007 ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας κατηγορώντας το DTP ότι υποστηρίζει το εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρόκειται να ληφθεί την ώρα που η Αγκυρα επιχειρεί ένα είδος «ανοίγματος» προς τους Κούρδους.
Στελέχη του DTP έχουν αντιμετωπίσει διώξεις, κυρίως για στήριξη του αυτονομιστικού κινήματος και του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Στο νοσοκομείο από τα τέλη Μαρτίου – Τι συνέβη με την υγεία της
- Η τεχνολογία όπως πρέπει να είναι: Πώς η Vodafone κάνει το Internet πιο ασφαλές για παιδιά και γονείς
- Την ενοχή του πρώην αστυνομικού της Βουλής και της συζύγου του εισηγείται η εισαγγελέας
- Αφθώδης πυρετός: Σχέδιο για μερική άρση απαγόρευσης διακίνησης τυριού από τη Λέσβο – Τα μέτρα που αποφασίστηκαν
- Ο γιατρός του Μαραντόνα κατέθεσε στη δίκη: «Είμαι αθώος, τον αγαπούσα»
- Λαζαρίδης: Ο «άριστος» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, παιδί του κομματικού σωλήνα και διπλοθεσίτης στο Δημόσιο


