
Μικρό προβάδισμα του Μιρσέα Γκεοάνα στις ρουμανικές εκλογές δίνουν τα exit poll
Προβάδισμα μίας περίπου ποσοστιαίας μονάδας δίνουν τα exit poll των ρουμανικών προεδρικών εκλογών στον Μιρσέα Γκεοάνα έναντι του νυν προέδρου Τράιαν Μπασέσκου. Και οι δύο υποψήφιοι είχαν δηλώσει νικητές μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις ο Μ.Γκεοάνα ήταν φαβορί για την νίκη.
106
Μικρό προβάδισμα μίας περίπου ποσοστιαίας μονάδας δίνουν τα exit poll των ρουμανικών προεδρικών εκλογών στον σοσιαλδημοκράτη Μιρσέα Γκεοάνα έναντι του νυν προέδρου Τράιαν Μπασέσκου.
Σύμφωνα με το exit poll της Insomar ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μ.Γκεοάνα συγκεντρώνει το 51,6% της προτίμησης των ψηφοφόρων ενώ ο πρόεδρος Τρ.Μπασέσκου ακολουθεί με 48,9%. Αλλη έρευνα του CURS δίνει 50,8% στον Μ.Γκεοάνα και 49,2% στον Τρ.Μπασέσκου.
Και οι δύο υποψήφιοι έσπευσαν να δηλώσουν νικητές μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις ο Μ.Γκεοάνα ήταν φαβορί για την νίκη.
Σχολιάζοντας τα exit poll, ο Μ.Γκεοάνα χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «νίκη της κανονικότητας, νίκη της αξιοπρέπειας και όλων των πολιτών που ζητούν μία καλύτερη ζωή». Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών είχε αποδεχτεί την στήριξη του Συντηρητικού Κριν Αντονέσκου, υποψηφίου στον πρώτο γύρο των εκλογές που είχε συγκεντρώσει το 20% των ψήφων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τρ.Μπασέσκου κάνει λόγο για «παραπλάνηση» από τα ΜΜΕ σχετικά με τα αποτελέσματα.
Το μεγάλο «στοίχημα» για τον επόμενο πρόεδρο, όπως επισημαίνουν οι πολιτικοί αναλυτές, θα είναι να βγάλει τη χώρα από την οικονομική ύφεση και να βάλει τέλος στην πολιτική στασιμότητα των τελευταίων μηνών, που έχει θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση δανειοδοτικού «πακέτου» των 20 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Αταμάν ο Γκραντ για το ματς με τη Μπαρτσελόνα
- Η Αθήνα επιλογή της World Athletics ως έδρα του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου
- Ρώτησα την AI για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση – Μας πήραν χαμπάρι και οι μηχανές
- «Η κοκαΐνη και το ποτό δεν με βοήθησαν»: Ο Τζο Έστερχαζ, τα άγρια χρόνια και το Βασικό Ένστικτο
- Υποκλοπές: Σε δύο «κομμάτια» σπάει η δικογραφία – Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία
- Τα τρία προβλήματα που «καίνε» τα ταξιδιωτικά γραφεία


