Θεραπευτική αγωγή σε όλα τα βρέφη με HIV υπόσχεται η Ν.Αφρική
Επέκταση της περίθαλψης για τον ιό HIV υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα. Δήλωσε ότι όλα τα βρέφη κάτω του ενός έτους στη χώρα θα δέχονται θεραπευτικής αγωγής εάν βρεθεί ότι είναι θετικά στον ιό.
91
Επέκταση της περίθαλψης για τον ιό HIV υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα. Δήλωσε ότι όλα τα βρέφη κάτω του ενός έτους στη χώρα θα δέχονται θεραπευτικής αγωγής εάν βρεθεί ότι είναι θετικά στον ιό.
Σε ομιλία του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, ο Τζ.Ζούμα δήλωσε πως ελπίζει ότι τα αντιρετροϊκά θα σώσουν τη ζωή των βρεφών.
Πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει και εκείνος τεστ για τον ιό HIV, λέγοντας ότι κατά το παρελθόν έχει εξεταστεί πολλές φορές.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν 120 εκατομμύρια δολάρια στη Νότιο Αφρική σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του ιού.
Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από AIDS, ενώ κάθε χρόνο 59.000 παιδιά γεννιούνται με τον ιό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marseaux – Εύη Δρούτσα: Η κόντρα για τη Eurovision καλά κρατεί – Πινγκ πονγκ οι απαντήσεις
- Στις 4/2 το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
- Φάμελλος: Ντροπή και προσβολή η απουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή – Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής
- Νοκ-άουτ ο Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό – Δεν παίζει με την Εφές
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων