Στο παρελθόν κάθε μητέρα θα ήταν περήφανη αν τα παιδιά της ήταν στρογγυλά και ελαφρώς χοντρά. Εκείνος ο καιρός όμως πέρασε.

Ερευνητές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι το πολύ λίπος και η ζάχαρη στις δίαιτες των παιδιών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη παθήσεων της καρδιάς και άλλων νοσημάτων, όταν θα μεγαλώσουν.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας τα παιδιά, επιβάλλεται να τρώνε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών και η γενικότερή τους υγεία μπορεί να διακινδυνευτεί, αν κόψουν μια ομάδα τροφίμων.

Όλοι οι επιστήμονες διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι η λύση, δεν είναι να αλλαχθούν οι συνήθειες φαγητού γρήγορα, αλλά σταδιακά, ώστε να βιωθούν και να εμπεδωθούν επαρκώς.

Οι γονείς πρέπει να παρουσιάζουν το φαγητό λίγο διαφορετικά, παραλείποντας να τοποθετούν αναψυκτικά στο ψυγείο και αποφεύγοντας τη ζάχαρη στο τραπέζι.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ενθαρρύνονται να παίρνουν μέρος σε αθλήματα.

health.in.gr