H Γαλλία δεν μπορεί να επιβάλει στην Τουρκία απλή σύμπραξη με την ΕΕ, λέει η Αγκυρα
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, με αφορμή την επίσκεψή του στο Παρίσι, ότι «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει» στην Αγκυρα μια απλή σύμπραξη, όπως προτείνει η Γαλλία, αντί της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
91
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, με αφορμή την επίσκεψή του στο Παρίσι, ότι «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει» στην Αγκυρα μια απλή σύμπραξη, όπως προτείνει η Γαλλία, αντί της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει μια επιλογή όπως η προνομιακή σύμπραξη», δήλωσε ο Αχμ.Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, για να προσθέσει: «δεν περιμένουμε καμιά χάρη, καμιά προνομιακή μεταχείριση· μόνο να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ακόμα ότι «ο σεβασμός των δεσμεύσεων είναι μια αξία της ΕΕ […]. Χάρη στην αρχή αυτή η ΕΕ έγινε πόλος έλξης. Αν την χάσει, χάνει όλη τη νομιμοποίησή της», ενώ υποστήριξε ότι αυτό θα εξασθενήσει την ΕΕ περισσότερο απ ό,τι την Τουρκία.
«Κανένα άλλο έθνος στην Ευρώπη δεν μπορεί να καταλάβει τόσο καλά (όσο η Γαλλία) τη σημασία της Τουρκίας», εκτιμά ο τούρκος υπουργός.
«Μια αληθινή συνεργασία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στον Καύκασο ή στη Μέση Ανατολή […]. Γι αυτό όλη η έλλειψη κατανόησης, τα σφάλματα αντίληψης που μερικές φορές γίνονται στη Γαλλία, δεν έχουν καμιά βάση, ούτε ιστορική ούτε πολιτική», προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μελόνι: «Δεν μπορούμε να υπογράψουμε αμέσως τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα»
- Πριέβιντζα – ΠΑΟΚ 67-87: Διπλό στη Σλοβακία και πρόκριση στα προημιτελικά του Europe Cup
- Ρουμανία – Ελλάδα 9-18: Συνέχισε το απόλυτο των νικών η Εθνική πριν τον ημιτελικό με την Ουγγαρία
- Κινδύνευσαν αεροσκάφη με σύγκρουση κατά τη διάρκεια του black out στο FIR Αθηνών;
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του

