Η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά…ο Αρης επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 σετ
Ο Αρης ήταν το φαβορί για τη νίκη στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και το απέδειξε, έστω και αν χρειάστηκε να βασιστεί στην εμπειρία του και την καλή απόδοση των παικτών του για να επιβληθεί με 3-1 σετ της νεοφώτιστης «Ένωσης», η οποία πραγματοποίησε πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση, με τον κόσμο της να δημιουργεί «ζεστή» αμόσφαιρα και να την στηρίζει καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού που έγινε στο κλειστό του Νέου Ηρακλείου.
89
Ο Αρης ήταν το φαβορί για τη νίκη στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και το απέδειξε, έστω και αν χρειάστηκε να βασιστεί στην εμπειρία του και την καλή απόδοση των παικτών του για να επιβληθεί με 3-1 σετ της νεοφώτιστης «Ένωσης», η οποία πραγματοποίησε πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση, με τον κόσμο της να δημιουργεί «ζεστή» αμόσφαιρα και να την στηρίζει καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού που έγινε στο κλειστό του Νέου Ηρακλείου..
Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ στην αρχή του πρώτου σετ, κρατώντας την διαφορά στον ένα πόντο μέχρι το 11-11.
Από κει και πέρα οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές, με ηγέτη τον Νίκο Ρουμελιώτη, ο οποίος τελείωσε πολλές φάσεις. Ρεσιτάλ χαμένων σερβίς σημειώθηκε στο σετ, με απανωτά λάθη και από τις δυο ομάδες.
Στο δεύτερο σετ, η «Ένωση» μπήκε με το σερί του 4-0, και σε όλη τη διάρκεια πίεσε τον Αρη σε χαμηλά σκορ. Στη μέση στου σετ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν από 14-5 σε 19-16, παρόλα αυτά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και κατάφερε να φτάσει πρώτη στους 25 πόντους.
Παρότι ο Αρης ξεκίνησε με καθαρό προβάδισμα στο τρίτο σετ και το διατηρούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, οι παίκτες της ΑΕΚ πίεσαν και μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στους τελευταίους πόντους.
Παρ όλα αυτά οι παίκτες του Αρη μπόρεσαν με ψυχραιμία και με μια σειρά σωστών επιλογών, καθώς και με αισθητή βελτίωση του μπλοκ (Τερζής, Κιόσης και Πετρέας ανέκοψαν αρκετές επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ) να πάρουν το σετ.
Οι παίκτες του Αρη εκμεταλλευόμενοι το ψυχολογικό αβαντάζ του προηγούμενου σετ μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη, όχι όμως πολύ εύκολα.
Η ΑΕΚ έκανε οτι μπορούσε για να τους φτάσει, και φάνηκε πως τα κατάφερνε, αφού κέρδισε αρκετούς σερί πόντους, ενώ εκμεταλλεύτηκε και το άσχημο κλίμα στον Αρη λόγω της κίτρινης κάρτας που δέχτηκε ο πασαδόρος του, Θάνος Τερζής.
Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με κορυφαίο παίκτη τον Νίκο Ρουμελιώτη (23 πόντοι) κατάφεραν να επιβληθούν της αντιπάλου τους.
Κορυφαίος για την «Ένωση» ήταν ο Θεόκλητος Καριπίδης με 17 πόντους.
Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 19-25, 25-20, 23-25, 21-25
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός – Ηρακλής 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)
ΠΑΟΚ – Κηφισιά 3-0 (24-19, 25-13, 25-16)
Απόλλων Καλ. – Παναθηναϊκός 0-3 (25-23, 25-17, 31-29)
ΑΕΚ – Αρης 1-3 (19-25, 25-20, 23-25, 21-25)
Πανελλήνιος – Φοίνικας Σύρου (21/10)
ΕΑ Πατρών – Λαμία (21/10)
ΑΕΚ (Αρσενιάδης): Γκιρτζίκης 9, Τσέργας 1, Θάνος 2, Καρυπίδης 19, Νταρπραϊντού 12, Κονσεϊσάο 12, Κουλιέρης (λ, 60%), Μπέλλος.
Αρης (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 10, Πιπέργιας, Τερζής 2, Μιλιβόγεβιτς 3, Πετρέας 5, Ρουμελιώτης 22, Κιόσης 9, Σαρικεϊσόγλου 10, Παπαδημητρίου (λ, 61%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανατολική Ιερουσαλήμ: Μπουλντόζες του Ισραήλ κατεδαφίζουν κτίρια στην έδρα της UNRWA
- Φειδίας Παναγιώτου: Φερόμενη έρευνα σε βάρος του από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ο ίδιος δηλώνει άγνοια
- Χιλή: Υπουργεία σε δύο άλλοτε δικηγόρους του δικτάτορα Πινοτσέτ ανέθεσε ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ