Πτώση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, άνοδος στη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υποχωρώντας από το ρεκόρ ενδεκαμήνου που είχαν φτάσει την Πέμπτη. Μόνο το Λονδίνο έκλεισε με άνοδο, ενώ οι νευρικές συνεδριάσεις στη Νέα Υόρκη κατέληξαν σε θετικό κλείσιμο.
106
Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υποχωρώντας από το ρεκόρ ενδεκαμήνου που είχαν φτάσει την Πέμπτη.
Μόνο το Λονδίνο έκλεισε με άνοδο, ενώ οι νευρικές συνεδριάσεις στη Νέα Υόρκη κατέληξαν σε θετικό κλείσιμο.
Το συνολικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών δεικτών αυτήν την εβδομάδα ήταν θετικό, με τον πανευρωπαϊκό FTSEurofirst 300 να κλείνει ενισχυμένος κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εταιρείες που επηρεάζονται από τις τιμές εμπορευμάτων έκλεισαν χαμηλότερα με «άρωμα» κατοχύρωσης, όπως οι μετοχές των ενεργειακών BP, Royal Dutch Shell, BG Group και StatoilHydro και των μεταλλευτικών BHP Billiton, Xstrata, Anglo American, Antofagasta και Kazakhmys.
Οι τράπεζες όμως έκλεισαν και την Παρασκευή με κέρδη, μετά τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs για ισχυρότερα μελλοντικά αποτελέσματα: Lloyds, HSBC, Banco Santander, UBS, Credit Agricole, Commerzbank και Natixis είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών και των επενδυτικών οίκων ανέβασαν επίσης το κλίμα στη Νέα Υόρκη, με τους επενδυτές της Γουόλ Στριτ να υπολογίζουν βελτίωση εταιρικών αποτελεσμάτων.
Οι Procter & Gamble, SanDisk, Chevron, Hewlett-Packard και Google ήταν ανάμεσα στις πολλές που ανέβηκαν μετά την αναβάθμιση των μετοχών τους.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 0,48% στις 5.703,83 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.172,89 μονάδες, με άνοδο 0,17%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,19% στις 3.827,84 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,37% σταματώντας στις 9.819,90 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.132,86 μονάδες, με άνοδο 0,29%. Ο S&P ενισχύθηκε με 0,27% στις 1.068,34 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας

