
Νέο «όχι» της γερμανικής δικαιοσύνης στην έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα
Την παράδοσή του Μ.Χριστοφοράκου στις ελληνικές δικαστικές αρχές καθυστερεί για δεύτερη φορά το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καλσρούης, λέγοντας «όχι» στο ένταλμα έκδοσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens στη χώρα μας, το οποίο αφορά στην εμπλοκή του στην υπόθεση C4I.
103
Την παράδοσή του Μ.Χριστοφοράκου στις ελληνικές δικαστικές αρχές καθυστερεί για δεύτερη φορά το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καλσρούης, παρατείνοντας το χρόνο παραμονής του στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το «Το Βήμα», τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου εξέτασαν την προσφυγή που κατέθεσαν οι δικηγόροι του κ.Χριστοφοράκου, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Γερμανικού Εφετείου που έκανε δεκτό το δεύτερο ένταλμα έκδοσης των ελληνικών αρχών.
Έκριναν πως ο Μ. Χριστοφοράκος δεν πρέπει να παραδοθεί άμεσα στις δικαστικές αρχές της χώρας μας και πως θα πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά αναφορικά με την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές ή όχι.
Η δεύτερη αυτή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καλσρούης αφορά το δεύτερο κατά σειρά ένταλμα έκδοσης σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου που εκδόθηκε από τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό και αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση του C4I.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός τώρα – Αισθητός στην Αττική
- Εργατικά ατυχήματα: Πάνω από 7.500 κάθε μέρα στην ΕΕ το 2023
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη

