30

Εξαιρετικά υψηλά είναι τα ποσοστά παραβατικότητας που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των θερινών ελέγχων της ΥπΕΕ σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα (εταιρείες εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης οχημάτων, ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στις οργανωμένες ή μη παραλίες κλπ). 

Στους ελέγχους της εβδομάδας από 10 έως 16 Αυγούστου ελέγχθηκαν 534 εταιρείες και διαπιστώθηκαν 15.538 παραβάσεις σε 334 από αυτές. Τα ποσοστά παραβατικότητας, είναι κατά μέσο όρο 62,55%.

Στη σχετική της ανακοίνωση η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων τονίζει ότι δεν αρκείται στα ποσοτικά μεγέθη των ελέγχων και θα αναλύσει και τα ποιοτικά στοιχεία αυτών πριν προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, όπως είναι η δημιουργία πρόσθετου αρχείου παραβατών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ