
Εκρηκτικό «παρών» δίνουν οι Ταλιμπάν έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ
Οι Ταλιμπάν έκαναν εκ νέου αισθητή την παρουσία τους στο Αφγανιστάν, μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα, πραγματοποιώντας επίθεση αυτοκτονίας στην καρδιά της Καμπούλ, έξω από το στρατηγείο της δύναμης του ΝΑΤΟ και λίγα μόλις μέτρα από την αμερικανική πρεσβεία και το προεδρικό μέγαρο.
28
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 90 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το στρατηγείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Καμπούλ· μία περιοχή όπου βρίσκεται επίσης η αμερικανική πρεσβεία και το προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν.
«Ο στόχος ήταν η αμερικανική πρεσβεία, αλλά δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε αυτό το σημείο. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αρχηγείο της ISAF και σκότωσε αρκετούς ξένους στρατιώτες» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Με τη βομβιστική αυτή επίθεση, μπροστά στην πύλη του στρατηγείου της ISAF, οι Ταλιμπάν κάνουν εκ νέου αισθητή την παρουσία τους μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές στο Αφγανιστάν.
Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για ζημιές στο στρατηγείο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός πάντως ήταν ισχυρότατος, αποτελούμενος, όπως εκτιμάται, από 500 κιλά εκρηκτικών.
Ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα από το Φεβρουάριο, όταν Ταλιμπάν επιτέθηκαν ταυτοχρόνως σε τρία κυβερνητικά κτίρια, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους.
Καταδικάζει ο ΓΓ τουΟΗΕ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε με τον «πλέον έντονο τρόπο» την επίθεση αυτοκτονίας στην πιο καλά φρουρούμενη περιοχή της Καμπούλ.
Ο κ. Μπαν είναι «βαθιά ανήσυχος για αυτή την τυφλή βία μερικές ημέρες πριν από τις προεδρικές και επαρχιακές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 20 Αυγούστου», αναφέρει ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ.
Ένας από τους τραυματίες είναι υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, διευκρίνισε ο Μπαν, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση «αξιοκαταφρόνητη πράξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
- Από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα έως τον Λίβανο και τα Υψίπεδα του Γκολάν – Το Ισραήλ και το «μοτίβο» κατοχής

