30

Ζημιές της τάξης του 1,32 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, για το β΄τρίμηνο του 2009.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2008 η τράπεζα είχε ανακοινώσει ζημιές 358 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές έσπευσαν να τονίσουν ότι η ανάκαμψη για την τράπεζα «δεν είναι ακόμα ορατή».

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της UBS, Όσβαλντ Γκρούμπελ, προσπαθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο να μειώσει τα έξοδα της τράπεζας μέσω περιορισμού των θέσεων εργασίας, ενώ πουλήθηκε σκέλος της UBS στη Βραζιλία έναντι 3,8 δισ. ελβετικών φράγκων.

Στον αντίποδα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η Credit Suisse, πηγαίνει πολύ καλύτερα αφού ανακοίνωσε κέρδη 1,48 δισ. δολάρια για το β τρίμηνο (+29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008).

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ