
Στο υψηλότερο σημείο εξαετίας o δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία
Στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας εξαετίας έκλεισε ο δείκτης της ανεργίας στην Ιαπωνία, τον Ιούνιο, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας συνέχισαν τις περικοπές εξόδων μισθοδοσίας προσωπικού για να επιβιώσουν από την χειρότερη οικονομική ύφεση που πλήττει την χώρα μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Έτσι, περίπου 3,5 εκατομμύρια Ιάπωνες είναι άνεργοι.
53
Στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας εξαετίας έκλεισε ο δείκτης της ανεργίας στην Ιαπωνία, τον Ιούνιο, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας συνέχισαν τις περικοπές εξόδων μισθοδοσίας προσωπικού για να επιβιώσουν από την χειρότερη οικονομική ύφεση που πλήττει την χώρα μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, οι άνεργοι ανήλθαν στα 3,48 εκατομμύρια, με το ποσοστό τους να φτάνει το 5,4%, αυξημένο κατά 31,3% (830.000 άτομα), σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.
Τον Ιούνιο του 2009 απολύθηκαν 1,21 εκατ. άνθρωποι, ενώ τον Ιούνιο του 2008 είχαν απολυθεί 620.000 άτομα.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αν και πολλά στοιχεία έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδείξεις ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει βγει από την ύφεση, οι συνεχιζόμενες απολύσεις και οι μειώσεις εισοδήματος θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την εσωτερική ζήτηση και τις καταναλωτικές δαπάνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Lady Gaga και η Doechii φέρνουν νότες και στυλ «στην πασαρέλα»
- Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των επενδύσεων
- Τραγωδία στον Κολωνό: Διευθύντρια σχολείου έπεσε στο κενό από ταράτσα πολυκατοικίας
- Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ: Σταθερή παρουσία στο No Finish Line Athens και ανανέωση συνεργασίας με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Η επιστολή του 89χρονου: «Οι υπηρεσίες μου φέρθηκαν σαν αδέσποτο σκυλί – Και εγώ, το σκυλί, τώρα λύσσαξα»
- Πρωτοβουλία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ για την ένταξη θεραπειών παχυσαρκίας στα ομαδικά ασφαλιστήρια



