
Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ την Τρίτη
Αρνητικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, πέφτοντας από το υψηλότερό τους σημείο για τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η απρόσμενη υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο έριξε τους δείκτες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
106
Αρνητικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, πέφτοντας από το υψηλότερό τους σημείο για τους τελευταίους οκτώ μήνες. Ηαπρόσμενη υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο έριξε τους δείκτες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Στην Ευρώπη, οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών που ξεκίνησαν εκτιμάται ότι έπαιξαν ρόλο στη σημερινή καθοδική κίνηση, όπωςη περίπτωση τηςDeutsche Bank, η μετοχή της οποίας έπεσε κατά 10% εξαιτίας των μεγάλων απωλειών σε δάνεια.
Το γενικότερο όμως αίσθημα των επενδυτών εκτιμάται ότι είναι θετικό, αν και τα ευρωπαϊκά κέρδη δύσκολα θα καταφέρουν να προκαλέσουν τον ίδιο ενθουσιασμό στα χρηματιστήρια, όπως τα εταιρικά κέρδη από τις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ανησυχητικότερη όμως φαίνεται ότι έκριναν οι επενδυτές τη χαμηλότερη καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, τη στιγμή που μία εύρωστη αμερικανική αγορά θεωρείται προϋπόθεση για οποιαδήποτε σταθερή έξοδο από την κρίση.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση κατά 1,46% στις 5.174,74 μονάδες, και ο CAC 40 αποδυναμώθηκε κατά 1,23% στις 3.330,97 μονάδες. Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.528,84 μονάδες, με πτώση 1,25%.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη σημείωσε πτώση 0,13% σταματώντας στις 9.096,72 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 1.975,51 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,39%. Ο S&P έπεσε κατά 0,26% στις 979,62 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πεντάχρονος τραυματίστηκε σε πισίνα στην Κρήτη: Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
- Eurovision: Ο σίγουρος νικητής, η θέση του Akyla και τα 3 αουτσάιντερ που μπορεί να κάνουν την έκπληξη
- Αποκόμματα εφημερίδων και διαβατήριο – Τι βρέθηκε στη βαλίτσα του 89χρονου
- Ο Τεόντοσιτς θα… ζήλευε τον Νίκολα Γιόκιτς
- Τσιτσιπάς – Ρουντ 1-2: Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε (vids)
- Καταναλωτές στα πρόθυρα… πληθωριστικής κρίσης – Τι δείχνει η νέα έρευνα της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη



