
Πακέτο για τη διεθνή πολιτική και ασφάλεια θα προτείνει το Ιράν στη Δύση
Πακέτο προτάσεων για την πολιτική, την ασφάλεια και διεθνή θέματα καταρτίζεται από την ιρανική κυβέρνηση και θα αποτελέσει τη βάση για διαπραγματεύσεις με τις δυτικές κυβερνήσεις, ανακοίνωσε στην Τεχεράνη ο υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί.
36
Πακέτο προτάσεων για την πολιτική, την ασφάλεια και διεθνή θέματα καταρτίζεται από την ιρανική κυβέρνηση και θα αποτελέσει τη βάση για διαπραγματεύσεις με τις δυτικές κυβερνήσεις, ανακοίνωσε στην Τεχεράνη ο υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί.
Λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνόδου της G8 στη Λ΄Ακουιλα της Ιταλίας, ο Μοτακί επισήμανε σε ομιλία του ότι οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ έχουν ανησυχήσει με τα αποτελέσματα των ιρανικών προεδρικών εκλογών. Προσπάθησε ωστόσο να υποβαθμίσει τις διεθνείς ανησυχίες για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, λέγοντας πως «δεν υπάρχει νέο μήνυμα από τη G8».
«Εμείς θα παρουσιάσουμε σύντομα το πακέτο των προτάσεών μας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για διαπραγμάτευση όλων των περιφερειακών και διεθνών θεμάτων. Το πακέτο αυτό μπορεί να αποτελέσει καλή βάση για συνομιλίες με τις χώρες της Δύσης» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.
Στη σύνοδο της G8, o πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε η διεθνής κοινότητα «ανησυχεί ιδιαιτέρως» για από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο όμως σύμφωνα με την Τεχεράνη δεν αποσκοπεί στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Οι ΗΠΑ πάντως απειλούν με κυρώσεις την Τεχεράνη, αν απορρίψει τις προτάσεις για αναστολή των πυρηνικών της δραστηριοτήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δυτική Όχθη: Ένοπλοι Ισραηλινοί έποικοι ανάγκασαν Παλαιστίνιους να ξεθάψουν τη σορό του 80χρονου πατέρα τους
- Αποθεώθηκε η αποστολή της Βαλένθια κατά την άφιξή της στην Ισπανία (vid)
- Ευρείας κλίμακας ανάπλαση πεζοδρομίων στο Δήμο Χαλανδρίου
- Κρήτη: Αδιαμφισβήτητη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού σπάζοντας κάθε ρεκόρ
- Θεσσαλονίκη: Πήγαν να ληστέψουν ψιλικατζίδικο αλλά το έβαλαν στα πόδια – Η αντίδραση του ιδιοκτήτη
- Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
