Φυτικές Ίνες: Ασπίδα προστασίας έναντι του καρκίνου
Ένας από τους διαιτητικούς παράγοντες που θεωρείται σήμερα ότι συνεισφέρει μέγιστα στην προστασία του ανθρώπου από καρκίνο του παχέος εντέρου και όχι μόνο, είναι η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών.
Ένας από τους διαιτητικούς παράγοντες που θεωρείται σήμερα ότι συνεισφέρει μέγιστα στην προστασία του ανθρώπου από καρκίνο του παχέος εντέρου και όχι μόνο, είναι η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών.
Δεκάδες μελέτες τεκμηριώνουν την θέση αυτή, προσδίδοντας την προστατευτική δράση των φυτικών ινών στην ικανότητα που έχουν να δεσμεύουν τα χολικά οξέα. Η μεγάλη συγκέντρωση των χολικών οξέων στις εκκρίσεις, ως αποτέλεσμα της διατροφής Δυτικού τύπου, οδηγεί σε αυξημένο ενδεχόμενο εμφάνισης καρκίνου.
Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να εμπεριέχει περίπου 30 γρ. φυτικών ινών ημερησίως, κάτι που στην Ελλάδα τουλάχιστο, με την αφθονία φρούτων και λαχανικών, είναι εύκολο να επιτευχθεί. Τα 30 γρ. φυτικών ινών μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος καταναλώνοντας 2 μεγάλα μπολ με λαχανικά εποχής, 2 έως 3 φρούτα εποχής και δίνοντας έμφαση ώστε σε ημερήσια βάση τα δημητριακά που χρησιμοποιεί στην διατροφή του να είναι ολικής αλέσεως.
health.in.gr
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;