Η περιπλάνηση του Κρίνου
Συγγραφέας: Χριστίνα Ταράτσα
Σειρά: Νεανική Λογοτεχνία
Σελίδες: 136, Τιμή: € 9.70 (ΦΠΑ: 4.5%), ISBN: 978-960-449-830-7
Περιγραφή
Κάποια μέρα, ωστόσο, η μοίρα παίζει μαζί του ένα αλλόκοτο παιχνίδι και τον μεταμορφώνει από πρίγκιπα σ’ έναν περιπλανώμενο ταξιδιώτη· και τότε αντιλαμβάνεται πως οι νόμοι της αγάπης και της φιλίας είναι ευγενικοί όταν είσαι ένα κατοικίδιο ζώο, μα όταν είσαι ένα αδέσποτο, κυριαρχεί ένας άλλος νόμος: ο νόμος της επιβίωσης.
Οι άνθρωποι πλέον τον φοβίζουν. Μόνο πού και πού, καθώς περιπλανιέται, στέκεται κάτω από τα παντζούρια των σπιτιών γλιστρώντας ένα άπληστο βλέμμα ανάμεσα από τις χαραμάδες των παραθύρων, που αρνούνται όμως πεισματικά να ανοίξουν. Αισθάνεται τώρα ότι η πόλη τον απειλεί.
Κι έτσι ο μικρός Κρίνος αποφασίζει ν’ ανέβει ψηλά στο λόφο, να κρυφτεί κάτω από τη σκιά των δέντρων που του μοιάζουν γιατί είναι σιωπηλά σαν κι εκείνον. Κι έτσι συνεχίζεται η μοναχική του περιπλάνηση μέσα στις πρωινές ομίχλες, τα άδεια μεσημέ‐ ρια και τα έρημα, δίχως συντροφιά, δειλινά.
Μα ο Κρίνος δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει και, σαν τα κρινάκια της αθωότητας, συνεχίζει να ψάχνει μια στάλα χώμα για ν’ απαγγείλει το ποίημα της ζωής του…
Παρουσίαση της συγγραφέα
Η Χριστίνα Ταράτσα γεννήθηκε στην Αμφιλοχία τις Αιτωλοακαρνανίας και ζει στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 χρονών διακρίθηκε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με το πεζογράφημα «Μοναξιά». Από το 1995 κείμενά της δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια και τη διασκευή λογοτεχνικών έργων.
Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Το παιδί των αγγέλων», και το 2009 το δεύτερο, με τίτλο «Πέταγμα μ’ ένα κλαδί ελιάς» (εκδ. Μ. Σιδέρη). Έχει γράψει επίσης και το θεατρικό έργο «Ληθώ… η γυναίκα του Ήλιου».
- Και ο Πάπας έχει αϋπνίες – Τι κάνει ο Ποντίφικας όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί
- Το Ιράν προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ
- Ήπειρος: Πάνω από 75 εκατ. το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία
- Τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι στον… δρόμο
- Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας
- Μεσανατολικό: Εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Κατάρ και της Τουρκίας συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα
