
Βίντεο με τον Μλάντιτς να κυκλοφορεί ελεύθερα μετέδωσε η βοσνιακή τηλεόραση
Ερασιτεχνικά βίντεο που δείχνουν τον Ράτκο Μλάντις να κυκλοφορεί ελεύθερα στο Βελιγράδι την τελευταία δεκαετία, ενώ βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου, μετέδωσε η βοσνιακή τηλεόραση. Ένα βίντεο φέρεται δε να χρονολογείται από το χειμώνα του 2008, γεγονός που αμφισβητεί η Σερβία.
51
Ερασιτεχνικά βίντεο που δείχνουν τον Ράτκο Μλάντις να κυκλοφορεί ελεύθερα την τελευταία δεκαετία ενώ βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου μετέδωσε η βοσνιακή τηλεόραση. Ένα βίντεο φέρεται δε να χρονολογείται από το χειμώνα του 2008, γεγονός που αμφισβητεί έντονα η Σερβία.
Τα βίντεo προβλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε έκτακτη εκπομπή της ομοσπονδιακής τηλεόρασης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (FTV). Ορισμένα γυρίστηκαν μετά το 1995, όταν απαγγέλθηκαν εις βάρος του Μλάντιτς κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
Στα στιγμιότυπα εμφανίζεται ο Μλάντιτς να διασκεδάζει σε εστιατόρια του Βελιγραδίου, να δέχεται επισκέπτες στο σπίτι του και γενικά να κυκλοφορεί ελεύθερα, την περίοδο που βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου.
Ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων παρουσιάζει τον Μλάντιτς να περπατά μαζί με τη σύζυγό του σε χιονισμένο δάσος και η βοσνιακή τηλεόραση πιθανολογεί πως το στιγμιότυπο ελήφθη το χειμώνα του 2008. Στο σύντομο αυτό βίντεο φαίνεται ο Μλάντιτς να κινείται αργά, χρησιμοποιώντας ξύλινη ράβδο.
Σέρβοι αξιωματούχοι αμφισβήτησαν τη χρονική περίοδο λήψης του τελευταίου βίντεο.
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Σερβίας για τη Συνεργασία με το ICTY, Ντούσαν Ιγκνιάτοβιτς, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα βίντεο που παρουσιάστηκαν γυρίστηκαν χρόνια πριν, τη δεκαετία του 90 και ενδεχομένως μέχρι το 2002, και κανένα δεν χρονολογείται από το 2008 ή ακόμη και το 2009.
«Σε ό,τι αφορά το βίντεο που εικάζεται ότι ελήφθη το 2008 ή ακόμη και αυτό το χειμώνα, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε εάν είναι αληθινό ή όχι, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό το βίντεο δεν είναι από το 2008» είπε ο Ιγκνιάτοβιτς (ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή).
Ο ίδιος τόνισε ότι οι Αρχές δεν παρέχουν προστασία στον Ράτκο Μλάντιτς και μόλις εντοπιστεί θα οδηγηθεί στη Χάγη.
«Είναι απλώς αδύνατο» να είναι αυτό το βίντεο από το 2008, δήλωσε επίσης ο Σέρβος υπουργός Ρασίμ Λάτζιτς, αρμόδιος για τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρίστανε τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Τους αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά
- Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 3-0: Στο «κυνήγι» της Άρσεναλ με «τριάρα» οι «Πολίτες»
- Γιατί όλο και περισσότεροι τουρίστες στρέφονται προς τα ψυχρά κλίματα αυτό το καλοκαίρι
- Αναφορές για βάση ειδικών αποστολών του Ισραήλ σε έρημο του Ιράκ – Επιτέθηκαν σε μη εμπόλεμα μέρη
- Αντζελίνα Τζολί εναντίον Μπραντ Πιτ σημειώσατε 1 – Δικαστικό μπλόκο στον λυσσαλέο πόλεμο των ροζέ
- Από την πανούκλα μέχρι τον Χανταϊό: Οι πλωτές καραντίνες και η μακρά ιστορία των κρίσεων στη θάλασσα


