
Στο υψηλότερο επίπεδο του 2009, πάνω από τα 71 δολάρια, το πετρέλαιο
Στο υψηλότερο επίπεδο των επτά τελευταίων μηνών ανήλθε την Τετάρτη η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά τη μεγάλη πτώση που ανακοινώθηκε για τα αμερικανικά αποθέματα και τη διολίσθηση του δολαρίου η οποία ενισχύει την ελκυστικότητα του μαύρου χρυσού ως εναλλακτική επένδυση.
27
Η πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων και η διολίσθηση του δολαρίου οδηγεί τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι.
Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι η μείωση των αποθεμάτων αργούτην εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουνίου άγγιξε τα 6 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 400.000 βαρέλια.
Το αργό ενισχύθηκε έως 1,7% στα 71,18 δολάρια το βαρέλι. Χθες, Τρίτη, έκλεισε στα 70,01 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του 2008, από το ιστορικό υψηλό των 147,27 δολαρίων (11 Ιουλίου) κατέρρευσε στα 32,40 δολάρια στις 19 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, το τελευταίο τρίμηνο έχει ενισχυθεί κατά 100%, εν μέσω ενδείξεων ότι η ύφεση δεν είναι τόσο «βαθιά» όσο πολλοί φοβόντουσαν.
«Δεν θα ένιωθα έκπληξη να δοκιμάζαμε τα 80 δολάρια σε μία, δύο εβδομάδες» είπε στο Associated Press αναλυτής της Fuel First
Consulting. «Η δυναμική τώρα είναι πολύ ισχυρή» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον


