Ο διεθνούς κύρους δημοσιογράφος Lou Ureneck τίμησε με την παρουσία του το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ
Ο Lou Ureneck είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλά να διδάξει σε έναν σπουδαστή δημοσιογραφίας. Έχει υπηρετήσει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για περισσότερο από 30 χρόνια και από πολλές διαφορετικές θέσεις.
Από απλός συντάκτης έως αντιπρόεδρος των εφημερίδων “The Portland Press Herald” και “Maine Sunday Telegram”, ως βοηθός εκδότη στον “Philadelphia Inquirer”, από το 2003 ως καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, και από το 2006 ως Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ίδιου πανεπιστημίου. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο, ενώ ιστοσελίδες που ανέπτυξε έχουν βραβευθεί.
Για όλους αυτούς τους λόγους έχει μια ευρεία γνώση της κατάστασης της σύγχρονης δημοσιογραφίας, του παρόντος και του μέλλοντός της. Η διάλεξή του ήταν άκρως απολαυστική και ενδιαφέρουσα, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των σπουδαστών. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το ρόλο και το σκοπό της δημοσιογραφίας, παροτρύνοντας τους σπουδαστές να υπερασπιστούν τα ιδανικά τους, να εμπιστευθούν τη δύναμη της αλήθειας και να δουλέψουν σκληρά.
Μίλησε επίσης για την επίδραση που είχε στα αμερικανικά ΜΜΕ η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και η οικονομική κρίση. Αναφέρθηκε στη γοητεία της εικόνας και του ήχου που διαθέτουν τα ηλεκτρονικά μέσα, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το μέλλον της σοβαρής έντυπης δημοσιογραφίας. Τέλος, μίλησε για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το διαδίκτυο και για τη συμβολή των blog στην ενημέρωση, η οποία είναι πολύ σημαντική, αρκεί να γίνεται με τρόπο σοβαρό και ουσιαστικό. Πριν αποχωρήσει, ο Lou Ureneck δήλωσε ότι απόλαυσε και ο ίδιος την εμπειρία και ότι βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την παρέα των μελλοντικών συναδέλφων του.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]
- Οι ΗΠΑ απειλούν να στερήσουν από το Ιράκ τα πετροδολάριά του λόγω της ιρανικής επιρροής στη χώρα
- Ίντερ – Πίζα 6-2: Σάρωσαν οι «νερατζούρι» μετά τα δυο γκολ των φιλοξενούμενων
- Πρίγκιπας Χάρι εναντίον Τραμπ για το Αφγανιστάν – «Υπηρέτησα εκεί. Έχασα φίλους εκεί»
- Κορυδαλλός: Με την απειλή μαχαιριού έκανε τρεις απόπειρες ληστείας σε φαρμακεία μέσα σε λίγη ώρα
- Μετέφερε από την Αίγυπτο χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα – 32χρονος συνελήφθη στο Αεροδρόμιο

