
Περισσότερα από 5.000 παιδιά χάθηκαν στον καταστροφικό σεισμό της Κίνας
Στα 5.335 ανέρχονται τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στην κινεζική επαρχία Σετσουάν πέρυσι το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές. Στον σεισμό έχασαν τη ζωή τους συνολικά 90.000 άτομα.
38
Στα 5.335 ανέρχονται τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στην κινεζική επαρχία Σετσουάν πέρυσι το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές.
Είναι η πρώτη φορά που δίνεται επίσημη εκτίμηση για τα παιδιά που χάθηκαν, αν και ο επίσημος αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος από άλλες ανεξάρτητες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το BBC.
Πάντως, το θέμα εγείρει αντιδράσεις, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά σχολεία ήταν πρόχειρες κατασκευές.
Στον σεισμό έχασαν συνολικά τη ζωή τους περίπου 90.000 άνθρωποι.
Όσο για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση του επίσημου αριθμού των θυμάτων, ο επικεφαλής του γραφείου εκπαίδευσης της επαρχίας Σετσουάν την απέδωσε στην κινεζική γραφειοκρατία και στις συνεννοήσεις μεταξύ των τοπικών αρχών.
Η κινεζική κυβέρνηση παραδέχτηκε από τον σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν 14.000 σχολεία.
Οι γονείς καταγγέλλουν διαφθορά και αδιαφορία για τις κακοτεχνίες, ενώ ορισμένοι από εκείνους που έκαναν καταγγελία, έχουν υποστεί διώξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικ Τζάγκερ: Τι λέει για τη συνεργασία των Rolling Stones με τον Ρόμπερτ Σμιθ
- Σε ειδικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
- Investigations Into Lefkada Sea Drone Continue
- Παίζει κανονικά το ματς με την Μπασκόνια η Βαλένθια – Πώς θα παραταχθούν οι «νυχτερίδες»
- Καλλιθέα: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα – Συνελήφθη ο δράστης
- Συμπλοκή με έναν νεκρό από πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη – Πέταξαν τη σορό στον ποταμό Λουδία
