Νέα άνοδο 1,42% σημείωσε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
93
Με τις τράπεζες στο τιμόνι το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την έντονη μεταβλητότητα που χαρακτηρίσε την συνεδρίαση, συνέχισε τελικά την Τετάρτη το ανοδικό σερί του. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.191,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,42%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 347,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: της Υγείας κατά 5,28%, των Τροφίμων-ποτών κατά 4,66%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 4,13% και της Κοινής Ωφέλειας κατά 3,36%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Κατασκευών κατά 2,35%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,01% και των Χημικών κατά 0,57%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,35%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,45% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 2,66%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 97 ενισχύθηκαν, 119 υποχώρησαν και 52 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας

