Αποκάλυψη μέσω σκίτσων για το νέο supercar της Mercedes-Benz
Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη της SLS AMG βρίσκεται η Mercedes-Benz μετά και τη δημοσίευση σκίτσων που αναδεικνύουν το σχεδιασμό του γερμανικού supercar.
Δεν αποτελεί είδηση ότι η Mercedes-Benz εξελίσσει ήδη των αντικαταστατή της εξωτικής McLaren SLR, ο οποίος θα φέρει την υπογραφή της AMG.
Πριν από περίπου έναν μήνα η ίδια η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα πλήθος κατασκοπευτικών φωτογραφιών από τις δοκιμές εξέλιξης της βαρύτατα καμουφλαρισμένης SLS, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ύπαρξη του συγκεκριμένου project.
Σήμερα, το υπό εξέλιξη γερμανικό supercar επανέρχεται στο προσκήνιο μετά και τη δημοσίευση σκίτσων και φωτογραφιών που αποκαλύπτουν τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες.
Πέρα, λοιπόν, από τις ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες, η Gullwing του 21ου αιώνα ακολουθεί κατά γράμμα τα σχεδιαστικά μονοπάτια του θρυλικού προγόνου της, υιοθετώντας μεταξύ άλλων τη χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα του μπροστινού τμήματος, τα βράχνια απαγωγής θερμότητας και το καμπυλόγραμμο τελείωμα του αμαξώματος.
Στο διθέσιο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίσουν οι κυκλικοί αεραγωγοί, το επίπεδο στο κατώτερο τμήμα του τιμόνι και οι επίσης κυκλικοί διακόπτες της κεντρικής κονσόλας. Ανάμεσα στους τελευταίους μπορεί κανείς να διακρίνει αυτόν του ESP, της πίσω αεροτομής και το AMG Button που επιτρέπει στο οδηγό να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που επιθυμεί.
Να θυμίσουμε ότι η SLS AMG βασίζεται σε ένα νέο, αλουμινένιο πλαίσιο και εξοπλίζεται με οκτακύλινδρο κινητήρα 6,3 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 571 ίππους.
Η ροπή των 650 Nm μεταφέρεται στους πίσω άξονα μέσω ενός επτατάχυτου σειριακού κιβωτίου, το οποίο μάλιστα βρίσκεται τοποθετημένο στον πίσω άξονα ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή του βάρους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πωλήσεις της SLS AMG θα ξεκινήσουν μέσα στο 2012, ενώ η τιμή της αναμένεται να προσεγγίζει τα 150.000 ευρώ.
auto.in.gr
- Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο της επικοινωνίας Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι
- Το χιουμοριστικό challenge των Μουζακίτη και Μπότη: Ο εξυπνότερος, ο ομορφότερος και ο πιο… υπναράς
- Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε παράδρομο της Αττικής Οδού
- Κινητοποιήσεις: Γιορτές στα μπλόκα οι αγρότες και ραντεβού σε νέα πανελλαδική σύσκεψη
- Κέρκυρα: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο εμπρησμός αυτοκινήτων επιχειρηματία
- Ο Μόντο Ντουπλάντις αποκάλυψε με τι θα ασχοληθεί όταν αποσυρθεί από τον στίβο
